Ekrem İmamoğlu avucumuzun içidir!

İstanbul’da seçimin AKP dayatmasıyla yenilenmesine iki hafta kala, Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz’de estirdiği fırtına, bizde yıllar önceki bir Ege Denizi anısını canlandırdı...

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege Denizi’ni paylaşma mücadelesinin çok yoğun olduğu 1980’li yıllar... Kamuoyunda Hora-1 diye de bilinen Piri Reis araştırma gemisi Ege Denizi’ne açılacak. Muhtemel Yunan hücumbotları taciz edecek, buna karşılık verilecek... Piri Reis’in Ege seferine Urla İskelesi’nden üç gazeteci katıldık; Celal Başlangıç, Hüseyin Yoldaş ve ben.
Aylardan mart. Hava bir kapandı, açılmak bilmiyor. Gökte kara bulutlar, denizde azgın dalgalar, öğle vakti neredeyse günbatımı gibi. Birkaç günümüz böyle geçti. Dördüncü gün mü neydi; ikinci kaptan, “Haydi gözünüz aydın” dedi, “Birkaç saat sonra gökyüzü pırıl pırıl olacak.”
Havada bunu doğrulayan hiçbir belirti göremiyorduk.
Birkaç saat sonra bütün kara bulutlar dağıldı. Seyirlik bir gökyüzü vardı.
İkinci kaptan durumu şöyle açıkladı:
“Böyle bir havada gökyüzünde avuç içi kadar bir açıklık belirirse, esen rüzgârla birlikte kara bulutlar oradan yırtılır, dağılır...”

***

Ekrem İmamoğlu, estirdiği umut fırtınasıyla birlikte, Türkiye’nin geleceğinde avuç içi kadar bir açıklık yarattı. O açıklığı adım adım genişletip, yeni bir gelecek sunmayı başardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 312 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 224 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 394 Okunma Mansur Yavaş: Güvenadam! 10 Nisan 2024 | 200 Okunma İmamoğlu Ekrem... 09 Nisan 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar