Ekonomi ferman dinlemez!

Bir yanda kuru ekmek, bir yanda milyonlarca örtülü ödenek… Bu uçurum ferman dinlemez!

Meclis’ten kaldır parmak, indir parmak istediğiniz yasayı çıkarır, “Devrim yaptık” diyebilirsiniz. Baktınız yasanın her tarafı dökülüyor, yeniden yasa yapıp “Bir devrim daha yaptık” diyebilirsiniz.

Yargıda kritik yerlere atama yapıp istediğiniz kararı çıkarabilirsiniz. Sonra da “Bağımsız yargı karar veriyor, biz ne yapalım” diyebilirsiniz.

Dış politikada dünya sizi övüyorsa, “Herkesi dize getirdik, dünya bize hayran” havası atabilirsiniz. İşler terse dönüp herkes size karşı çıktığında, “Dünya bizi kıskanıyor. Çekemiyorlar” diyebilirsiniz!

Siyasette attığınız her adımın bir tarifi vardır. “Demokrasilerde çareler tükenmez” diye başlayıp yeni umutlar üretebilirsiniz.

Hatta rakamlarla da oynayabilirsiniz. Nüfus artarken hem istihdamın azaldığını hem de işsizliğin azaldığını iddia edebilirsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 80 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 305 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 532 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar