Dört yüzlülük!

Dağlıca’dan gelen acı haberlerle yüreğimiz bir kez daha dağlandı. Tablo akla 1990’lı yılları getiriyor. Terörün bütün acımasızlığıyla aralıksız sürdüğü...

Dağlıca’dan gelen acı haberlerle yüreğimiz bir kez daha dağlandı. 
Tablo akla 1990’lı yılları getiriyor. Terörün bütün acımasızlığıyla aralıksız sürdüğü günlerdi. Öyle ki; gazetelerin haber merkezlerinde, akşam saatlerinde günün terör olaylarını toplamakla görevli arkadaşlarımız vardı. Neredeyse tüm gazetelerin ortak tavrı şuydu; şehit sayısı 5’in altında ise haber birinci sayfadan tek sütun giriyordu, 10’un üzerinde ise büyüyordu. Zaman zaman daha yüksek rakamlar yaşanır ve “ne oluyoruz”, “nereye gidiyoruz” soruları yükselirdi. 
Bugün de ne yazık ki benzer durumu yaşıyoruz. Hatta daha kötü bir tablo söz konusu. Zira siyasal iradenin toplumsal bütünlük sağlamada daha zayıf kaldığı, bir başka deyimle partisel çıkarların ülkesel çıkarların üstünde göründüğü, bu yöndeki kuşkuların arttığı bir sürecin içindeyiz. 
Düne kadar, “devletin tek hâkimi benim, milli irediyi ben temsil ediyorum, benim dışımda hiçbir kurum açıklama yapamaz” diyen AKP, Dağlıca gerçeğini topluma açıklayamadı. Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a hepsi “TSK açıklama yapacak”deyip, çekildi.

***

TSK, beklenen açıklamayı akşam saatlerinde yaptı. O ana dek, şehit rakamları birbirini kovalıyordu. Resmi açıklamaya göre 16 askerimiz şehit olmuştu. Böylesi olaylarda çok iyi bilinir ki, en tehlikeli yayın organı fısıltı gazetesidir. Hem tirajı çabuk yükselir hem de etkisini ölçmek güçleşir. Dün de öyle oldu. 
Ateş düştüğü yeri yakar derler ama, şehit haberlerinde öyle değil. Gerçekten tüm Türkiye’yi yakıyor. Böylesine acı günlerden geçiyoruz. Acının tam ortasında Cumhurbaşkanı’nın, 400 vekil verilseydi bunların olmayacağını söylemesi, kafalarda zaten kıpırdayıp duran kuşkuları daha da derinleştirdi. Daha önce de Sağlık Bakanı benzer bir imada bulunmuştu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 10 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 739 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 314 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 132 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar