Değişim rüzgârları esince...

Bugün İstanbul’un seçilmiş, mazbatası elinden alınan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İzmir milletvekili, Saray’ın İstanbul Belediye başkan adayı Binali Yıldırım televizyonda karşı karşıya gelecek...

Yakın tarihimizde demokrasinin en çok yara aldığı 12 Eylül sürecinde bile genel seçime gidilirken TRT, seçime katılmasına izin verilen partilerin liderlerine eşit koşullarda söz hakkı vermişti. Liderler seçim öncesi ekranda yan yana gelmişti. Bu gelenek sonraki yıllarda da devam etmişti. O zaman TRT’nin açılımı Tayyip Radyo Televizyonu değildi!
Belleklerde en son 2002’de CHP lideri Baykal’la demokrasi tramvayını kullanmaya hazırlanan Erdoğan’ın ekran buluşması var.
İmamoğlu, daha belediye başkanı seçilmeden İstanbul’da pek çok konuda halka kolaylık sağlayan adımların atılmasını sağlamıştı. Seçimin yenilenmesi aşamasında da unutulmuş bir demokrasi geleneğinin canlanmasını sağladı. Bunun nasıl bir şey olduğu gerçekten unutulduğu için günlerdir şekli konusunda tartışmalar yapılıyor.

*** 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 15 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 156 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 584 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 394 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar