Değişim gömleği beden arıyor!

İYİ Parti’yi yanına çekiş mi?

Türkiye’de yaşanan hiçbir felaketin, krizin sorumluluğunu üstlenmeyen, sadece iktidarın getirdiği nimetleri paylaşma mücadelesi veren AKP, önünü görmekte zorlanıyor. İktidarda kalmak için geliştirmeye çalıştığı yeni oyunlar tutmuyor.

Sokakta ise hızla yükselen bir öfke hissediliyor. Bu öfkeyi bastırma, tersine çevirme arayışları da sonuç vermiyor.

Ekonomiden dış politikaya, eğitimden sağlığa genel gidiş birbirine bağlı olarak kötü seyrediyor. Eskiden ciddi bir sorun çıktığında AKP ondan daha ciddisini üretir, önceki unutulurdu. Sorunlar o kadar büyüdü ki bu da yol değil.

Bütün bunların toplamı şudur:

Türkiye’de yönetim krizi var!

Bu, devlet krizinden de öte bir durum. Devlet krizi çıktığında bir yönetim iradesi bunun üstesinden gelebilir. Yönetim krizi ise tuzun bitmesi demek!

***

Bu tabloyu en iyi Saray görüyor. Önlem için de her yola başvuruyor. 

AKP’nin 2015’e kadar HDP ile 2015’ten sonra da MHP ile yürüdüğü dikkate alınırsa Saray’ın bu aşamadan sonra yine her türlü seçeneği masaya koyduğunu söyleyebiliriz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 145 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 128 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 531 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 165 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar