Davutoğlu ile sohbet: ‘Erdoğan muhafazakârdı, müteahhit oldu!’

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay'ın bugünkü (03.04.2022)''Davutoğlu ile sohbet: ‘Erdoğan muhafazakârdı, müteahhit oldu!’'' başlıklı yazısı.

Gelecek Partisi (GP) Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile partisinin genel merkezinde iki saat kadar sohbet ettik. İYİ Parti, DEVA Partisi’nin yanı sıra GP’nin genel merkezi de başkentin hızla büyüyen bölgelerinden Mustafa Kemal Mahallesi’nde. 

Aşure, çay ikramlı sohbet üç bölümdü; Erdoğan’dan kopuşu, Millet İttifakı, dış konular.

Erdoğan için değerlendirmeleri şöyle:

- Erdoğan muhafazakârlıktan müteahhitliğe evrildi. İktidar gücü karşısında sınavı kaybetti.

- Dini kavramlar üreterek siyaset yapmanın bütün sınırları görüldü. 

- 2011 seçimlerini baz alalım, Saray’da AK Parti’ye oy verenlerin oranı yüzde 25’i geçmez.

- Erdoğan, sadece Cumhuriyet tarihinin değil, Üçüncü Selim’den bu yana Osmanlı döneminin de bütün birikimlerini, kurumlarını tüketti, tarumar etti.

- AK Parti’den ayrılış sürecinde vicdanım çok rahat. Bir lokma haram yemedim. Başbakanlık konutunda otururken alt kattaki resmi kabul için yapılan yemekten üst kata ailem için çıkardıkları tabakların maliyetini hesaplatıp ödedim. Gelen bütün hediyeleri tutanakla benden sonra Başbakan Binali Yıldırım’a devrettim. Bugünkü talanın ortağı olamazdım.

- Bugün AK Parti’yi İslam’la bütünleştirip eleştirirseniz AK Parti’ye hizmet etmiş olursunuz. 

Davutoğlu altı partinin bir araya gelme sürecini yaşamının en heyecanlı dönemi olarak değerlendiriyor. Buna ilişkin düşünceleri şöyle:

- Cumhuriyet tarihinin en geniş tabanlı siyasi buluşması o masadır. Türkiye’nin bütün renkleri bir arada. Gidiş daha kapsayıcı bir yöne doğru.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 59 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 129 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 531 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar