Da-mat ekonomisi!

Ekonomiyi de kanun hükmünde kararnamelerle yönetme hırsının somut örneğini Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınıp yerine Murat Uysal’ın getirilmesiyle yaşadık....

Ekonomiyi de kanun hükmünde kararnamelerle yönetme hırsının somut örneğini Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınıp yerine Murat Uysal’ın getirilmesiyle yaşadık.
Anlaşılan tam uysal birini aradılar ve buldular.
Buldular, diyoruz; çünkü, bu aramadan hemen sonra yeni ekonomi paketi açıklandı. Pakette, kamuoyunun “kefen parası” diye adlandırdığı, Merkez Bankası’ndaki ihtiyat akçesinin yüzde 20’den yüzde 10’a düşürülmesi de var.
Çetinkaya görevden alındığında bunun başlıca nedeninin ihtiyat akçesi olduğu konuşulmuştu. Bu da ilk söylentinin doğruluğunu ortaya koyuyor.
Böylece Merkez Bankası’nın zaten olmayan özerkliği gittiği gibi kurumsal ağırlığı da tartışmalı hale geldi.
Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması, ekonominin her şeyinden sorunlu bakan Berat Albayrak’ın, “Bütün hedefler tutuyor” dediği döneme denk geldi. Tam bu sırada Erdoğan da şunu söyledi:
“Merkez Bankası Başkanı’nı hedefleri tutturamadığı için görevden aldık!”
Bu ne gerekçe, bu ne hedef tahtası!

*** 31 Mart seçimlerinin ardından tam 3 ay daha seçim konuşuldu. Türkiye ve tabii ki iktidar, 3 ay boyunca İstanbul’dan başka bir şey konuşmadı.
Bu zaman diliminde ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini, bir an önce önlem alınması gerektiğini söyleyen oldu ama bunların tümü İstanbul hırsının gölgesinde kaldı.
Gelinen noktada iki ekonomi var:
1- İktidar ekonomisi...
2- Halkın ekonomisi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 210 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 312 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 434 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 226 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar