Cumhur İttifakı’nda üç çatlak: HDP, İYİ Parti, sistem...

Türkiye’de üç gündem var. 1- AKP-MHP arasındaki tartışılması istenmeyen ciddi ayrılıklar. 2- AKP’nin köpürtüp tartışılmasını istediği, gerçeklerin geri planda kaldığı gündem. 3- Halkın gündemi. Halkın gündeminin birinci sırasında ekonomi ve işsizlik var.

Türkiye’de üç gündem var.

1- AKP-MHP arasındaki tartışılması istenmeyen ciddi ayrılıklar.

2- AKP’nin köpürtüp tartışılmasını istediği, gerçeklerin geri planda kaldığı gündem.

3- Halkın gündemi. Halkın gündeminin birinci sırasında ekonomi ve işsizlik var. Her ikisini örtmeye artık TÜİK de yetmiyor. Bu gidişle işsiz sayısı, işli sayısını geçecek. Zamlar, maaş artışını, asgari ücreti katladı. Ne zaman geleceği, kaç kişiyi kapsayacağı bilinmeyen aşı bile bu gündemin gerisinde.

Köpürtülen gündem ortada. Canan Kaftancıoğlu’nu hangi örgüte sokacaklarını bilemiyorlar. Türkiye’de en kolay kurulan örgüt, terör örgütü. Aynı mahallede oturan hemşeriler bir araya gelse bu kadar örgütlenemez. Son gündem “sözde”. Kılıçdaroğlu, “sözde cumhurbaşkanı” dedi diye, yeni bir kampanya başladı. Belki buna da “sözde gündem” demek uygun!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 136 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 306 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 532 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar