Cinnet İttifakı...

Seçmen genel anlamda üç duygu ile sandığa gider: Umut, öfke, korku... Bir ülke için en ideal olanı elbette halkın umuda dayalı olarak sandığa gitmesidir. Türkiye ne yazık ki uzun zamandır umudun öne...

Seçmen genel anlamda üç duygu ile sandığa gider:
Umut, öfke, korku...
Bir ülke için en ideal olanı elbette halkın umuda dayalı olarak sandığa gitmesidir. Türkiye ne yazık ki uzun zamandır umudun öne çıktığı bir seçim süreci yaşamadı.
31 Mart yerel seçimlerine 13 gün kala, tablo şu:
İktidarın topluma umut adına diyebileceği bir şey yok. Bugüne kadar verdikleri sözlerin çoğunu tutmadıkları gibi, sorunların daha da içinden çıkılmaz hale gelmesine neden oldular. En somut örnek, AB. İktidara geldiklerinde AB ile ilişkileri daha üst seviyeye çıkaracakları sözünü verdiler. Tam üyelik için vade biçtiler. Geçen haftaki haberler, AB ile ilişkilerin 2002’nin de gerisinde olduğunu ortaya koyuyordu.
İktidarın Türkiye’nin önüne koyabileceği hiçbir somut hedef olmadığını, dolayısıyla seçmeni de umuda dayalı olarak sandığa taşıyamayacağını görüyoruz.
Geriye korku ve öfke kaldı...

*** “Ben gidersem ülke de elden gider” diyerek oluşturmaya çalıştıkları “beka” sorunu tutmadı... Seçmen bir yana iktidarın kimi sözcüleri bile böyle bir sorun olmadığını vurguladıktan sonra eklediler:
“Kaldı ki beka sorunu ile yerel seçimin bir ilgisi yok...”
Bunun yanına şunları koydular:
“Millet İttifakı terör örgütleriyle bağlantılı...”
“Eğer Cumhur İttifakı kaybederse, teröristler işe alınır...”
Bunlar da tutmayınca Yeni Zelanda saldırısını seçim meydanlarında canlı yayın eşliğinde en vahşi bölümlerine kadar gösterip, buradan da çıkar umdular. Bunun devamına da muhalefeti ekleyerek, akıl almaz bir yola girdiler.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 57 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 526 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 587 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar