Çıkan kısmın özeti: 6 Haziran’dan iyiyiz...

Gazetelerde yayımlanan dizi romanlarda her gün yeni bölüme başlamadan önce bir özet yayımlanırdı. Başında da genellikle,“çıkan kısmın özeti” yazardı. 7 Haziran seçimlerinin...

Gazetelerde yayımlanan dizi romanlarda her gün yeni bölüme başlamadan önce bir özet yayımlanırdı. Başında da genellikle,“çıkan kısmın özeti” yazardı. 
7 Haziran seçimlerinin üzerinden bir ay geçti. Bu 30 günlük dilimde siyaset şekilden şekle girdi. Bu da doğaldı. Zira her partinin oyununu kendince ayrı oynayabileceği bir zemin oluşmuştu. 
Her partinin diyoruz ama barajı aşan 4 partinin yanı sıra bir de haddini aşan başka bir partiler üstü parti vardı. Yani AKP’nin parlamentodan ve devletten sorunlu Cumhurbaşkanı Erdoğan... 
Buradan başlamak gerekirse 7 Haziran’da seçmen, Erdoğan’ın hayallerini sandığa gömdü. Bu gerçeği 7 Haziran sonrası defalarca vurguladık. Bunda iki amacımız vardı. Birincisi Erdoğan’ın bu gerçeği görmesi, ikincisi de seçmenin bu büyük başarısını fark etmesi. 
Erdoğan bunu gördü ama kabul etmiyor. Lütfedip tek parti döneminin sona erdiğini vurguladı. Ancak iftarları iftiharla kendi siyasetine malzeme etmeden de geri durmadı. 
İkide bir siyasete don biçiyor. Azınlık hükümeti olmaz diyor. Yeniden seçime götürebileceğini ima ediyor. İmadan öte yapacağını dikte ettiriyor. 
Oysa bunların hiçbirini yapamaz. Tek durumda yapabilir; parlamento beceriksiz davranırsa... 
Eğer parlamento halkın kendisine verdiği yetkinin hakkını verirse Erdoğan, Boştepe’de kalan 4 yılını sayar. Vermezse Erdoğan’ın elinde oyuncak olur.

***

Parlamentonun içine girersek... 
En çok konuşulan parti MHP. Partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bundan memnun olduğunu ifade etti. Nasıl söz ederlerse etsinler, bizi konuşmaları iyidir, mantığı... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 526 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 587 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar