CHP’den beklenen...

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay bu hafta 'CHP’den beklenen...' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Mustafa Kemal Atatürk, yaptıklarını, bilgilere ve belgelere dayalı olarak kaleme alıp söylediği, büyük eseri NUTUK’ta söze şöyle başlar:

“1919 senesi mayısının 19. günü Samsun’a çıktım. Genel durum ve manzara...”

Devamında ülkenin içinde bulunduğu gerçekleri bütün yalınlığıyla paylaşır ve buna karşı yapılması gerekenleri yaşama geçirmek üzere nasıl yola çıktığını anlatır.

İçinde bulunulan durumu iyi analiz etmek, aynı zamanda çözümü de üretmek demektir.

CHP’nin iki gün sürecek 38. olağan kurultayı bugün başlıyor. Ülkenin içinde bulunduğu durum aynı zamanda CHP’nin karşı karşıya olduğu sorumlulukların da sıralaması.

***

Sadece bu hafta içinde yaşananlar bile alışılmaması gereken bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu göstermeye yeter.

Gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanması, sadece bir kişinin özgürlüğünden edildiği anlamına gelmiyor. Yıllardır en çetrefilli konularda bile gerçeğin ortaya çıkmasında büyük emeği olan Şardan, son olarak günlerdir yargıyı sarsan iddialarla ilgili ciddi bir gelişmeyi kaleme aldı. Yargıdaki kirliliğe yargının içinden isyan yükseliyordu. Şardan bununla ilgili haber yaptı. Kirliliğin tarafları özgür ama Şardan tutuklu. Eskiden kritik bir haber için ilk şu sorulurdu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 66 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 741 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 316 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar