CHP tabanının beklentileri...

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay bu hafta 'CHP tabanının beklentileri...' başlıklı yazısını kaleme aldı.

TÜYAP Çukurova 16. Kitap Fuarı’nda dolu dolu geçen iki günün özeti şuydu:

Yerel seçim atmosferine girilmiş. Ekonomik darboğaz yaşamın her alanında hissediliyor...

Kâğıt fiyatlarının hem dolar bazında yükselmesi hem de Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybı kitaba da yansıyor. Yayınevlerinin sayfa sayısını azaltmaktan bir baskıdaki kitap adedini düşürmeye kadar her yönteme başvurduğu dikkati çekiyor.

Krizden en az etkilenen çocuk kitapları. Aileler önce çocuklarının isteklerini karşılıyor, bütçede pay kalırsa kendilerine dönüyor.

Bir yurttaş şu yorumu yaptı:

- Kitap artık lüks tüketime girecek!

Buna karşın kitapla barışık olanlar fuarları ayakta tutuyor. Okur yazar buluşması her şeye karşın enerji üretmeye devam ediyor.

Siyasetle barışık yurttaşlar en çok iki konuyla ilgiliydi:

- Aday belirlemeden iç tartışmaya kadar CHP’de yaşananlar ne anlama geliyor?

- İYİ Parti nereye gidiyor?

CHP Adana’da büyükşehir adayı olarak mevcut başkan Zeydan Karalar’da karar kıldı. Karalar Adana’yı bütün yönleriyle temsil eden bir başkan. Rakipleri karşısında daha şanslı. Yurttaşların önemli bir dilimi, “Zeydan başkan kazanır” diye söze başlıyor. Karalar cumartesi akşamı Saygı Öztürk’le birlikte görüşmemizde, “Ben seçim dönemi gelince çalışmaya başlayanlardan değilim. Beş yıl önce başkanlığa geldiğim gün yeni seçime de hazırlanmaya başlamıştım” deyip bıyık altından gülümsedi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’la hem kitap fuarında hem pazar sabahı yine Saygı ile birlikte kahvaltıda buluştuk. Akay’ın kentin kültürel kimliğine ve sosyal yaşama kattıklarına tanık olduk.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin fuardaki görüşmemizde, “Yurttaşların memnuniyetine baksınlar, başka söze gerek yok” değerlendirmesini yaptı.

CHP tabanı ayrıntılarla çok ilgili değil. Genel algıya bakıyor. Ağırlıklı olarak şu cümleleri işittik:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 65 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 740 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 315 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 132 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar