Batı’da Erdoğan’ın haber değeri yok!

22 Mayıs Cuma günü sabaha karşı 04.00’te Ankara’dan ayrılıp ertesi gün sabaha karşı 06.00’da dönmek üzere her şey dahil toplam 26 saatlik bir seçim çalışması için...

22 Mayıs Cuma günü sabaha karşı 04.00’te Ankara’dan ayrılıp ertesi gün sabaha karşı 06.00’da dönmek üzere her şey dahil toplam 26 saatlik bir seçim çalışması için Londra’daydım. 
Daha uçağa bindikten 1015 dakika sonra yanıma, uzun yıllar Londra finans dünyasında çalışan bir Türk oturdu. Yol uzun, konu geniş; bolca sohbet ettik. Gidişim CHP İngiltere Birliği’nin daveti üzerineydi. Hem oradaki yurttaşlarımızın oy kullanması için çalışacaktım hem de dışarıdan Türkiye nasıl görünüyor, sorusuna yanıt arayacaktım. 
15 - 16 saat içinde bunlar nasıl yapılabilir diye düşünürken, daha uçakta bir dizi bilgi edindim. İngiltere’deki iş dünyası uzunca bir süredir Türkiye’yi “hukuk sistemine güvenilmez, koyduğu kurallar dengesiz uygulanan” bir ülke olarak görmeye başlamış. Bunun sonucunda da Türkiye’de iş yapma fırsatı ortaya çıksa bile danışmanlar, “Türkiye’de her şey göründüğü gibi değildir. Şu anda öyle olsa bile 6 ay sonra kural değiştirirler, tüm planlarınızı altüst ederler” uyarısında bulunuyormuş.

***

Gerek ziyaret ettiğim dört gazetede, gerekse her iki ülkeyi de tanıyan kişilerle yaptığım sohbetlerde benzer izlenimleri edindim. 
Erdoğan’a ayrı bir pencere açmak gerekirse artık onunla ilgili haberler medyada yer almıyormuş. Bu durumu şöyle özetlediler: 
“Erdoğan’ın iktidara geliş günlerinde ne söylerse haber oluyordu. İngiltere kamuoyu onu reformcu, yeniliklere açık, Avrupa ile işbirliğine hevesli bir lider olarak tanıdı. Bugünse artık Erdoğan ne derse desin haber değeri taşımıyor.” 
Bu tabloyu Erdoğan’ın diliyle betimlemek gerekirse şöyle diyebiliriz: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 57 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 526 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 587 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar