Bahardan sonra...

2 Haziran’da yenilenen ilçe-belde seçimleri 31 Mart sürecinin devam ettiğini gösteriyor.

Başlıca merak edilen Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesiydi. CHP seçimi bu kez tartışma götürmeyecek biçimde kazandı.

CHP açısından bahar devam ediyor... Doğadan gidersek bahardan sonra beklenen bereketli bir yazdır. Ağaçların baharda çiçeğe duran dalları devamında meyveye durur.

31 Mart’ın üzerinden iki ay geçti. Bu zaman diliminde siyasetin yeniden şekilleneceği de ortaya çıktı.

CHP açısından bakarsak ana hedefin iktidar olduğu yeni bir yapılanma var... Genel Başkan Özgür Özel’le görüşmemizi pazar günü paylaştık. Genel siyaset için önerdiği “normalleşme”nin CHP için de geçerli olduğunu vurguladıktan sonra atılacak adımları saydı. Çağın bütün gereklerini CHP’nin iç işleyişine taşımak diye özetleyebileceğimiz bu adımları köklü partilerde uygulamak hayli zordur. Ancak önseçim zor değildir. CHP’nin kültürüne de uygundur!

***

Önümüzdeki genel seçimlere giden yolun üç çatallı olduğunu yeri geldikçe vurgulayıp hangi olasılığın öne çıktığını gerçekçi biçimde paylaşacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (29) Eyyy La Fontaine! 27 Temmuz 2024 | 29 Okunma Acılı anne, eş, kardeş... Bu gücü yenemezsiniz! 25 Temmuz 2024 | 305 Okunma Yerel yönetimlerde 100 gün! 24 Temmuz 2024 | 2.404 Okunma Haçiko! 23 Temmuz 2024 | 1.184 Okunma Şahsıma mektuplar (28) Kon-trollü kaos! 20 Temmuz 2024 | 241 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar