AYM’deki Sertel Davasının Önemi

Atila Sertel kardeşimiz 7 Haziran seçimlerinin yasal takviminin açıklanmasının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı’ndan istifa etti ve CHP’den ön seçime...

Atila Sertel kardeşimiz 7 Haziran seçimlerinin yasal takviminin açıklanmasının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı’ndan istifa etti ve CHP’den ön seçime katılma kararı aldı. CHP’nin 55 ilde yaptığı ön seçim Türkiye’ye bir parti içi demokrasi dersidir. Gerek eğilim yoklamalarında, gerek hâkim huzurunda yapılan seçimlerde son derece demokratik bir yarış yaşandı.
Sertel’in de katıldığı İzmir 2. bölgenin ön seçim yarışı en renkli olandı. 29 Mart’ta yapılan seçimde sevgili Sertel 13 bin oyla listenin üçüncü sırasında yer aldı. Kontenjanlarla birlikte liste son şeklini aldığında Sertel, 6. sıradaydı. Bu tablo onun milletvekilliğine yürüdüğünü, 7 Haziran’ın ardından İzmir’i en iyi temsil edecek vekillerden biri olarak parlamentoya gireceğini gösteriyordu.
Ancak, önce İzmir İl Seçim Kurulu’na, buradan ret kararının çıkmasının ardından da Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itirazla Sertel’in adaylığı düşürüldü.
Gerekçe şuydu:
“Sertel, Basın İlan Kurumu genel kurul üyeliğinden istifa etmemiştir. Bu, onun devlet memurluğu statüsünde olduğunu göstermektedir!”
Yıllardır gazeteciliğin her türlü baskıdan uzak yapılması için mücadele eden, gerektiğinde devletin ilgili kurumlarını ağır eleştirmekten kaçınmayan Sertel, devletin memuru olmuştur!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 521 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 586 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar