Atatürk Havalimanı’nı bir yılda yıkın emri!

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay’ın bugünkü (14.04.2022)''Atatürk Havalimanı’nı bir yılda yıkın emri!’’ başlıklı yazısı.

Her şey İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 28 Mart günü yaptığı açıklama ile başladı. 

Dedi ki:

“2023’te iktidara geldiğimizde Atatürk Havalimanı’nı yeniden işletmeye açacağız...”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 9 Nisan’da yanıt verdi:

“Atatürk Havalimanı hikâyesi kapandı gitti. Orasının millet bahçesi olarak açılması için çalışmalar başladı.”

İmamoğlu, bakana karşılık verdi:

“Atatürk Havalimanı milletin vicdanında kapanmamıştır... Orada 30 milyar dolarlık yatırım var. Heba edemezsin...”

İmamoğlu kendine has üslupla Karaismailoğlu’nun burada söz sahibi olamayacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesi yapılacağı birkaç yıldır konuşuluyordu. Ancak İmamoğlu’nun 28 Mart’taki açıklamasından sonra yeni bir hamlenin başlatıldığı anlaşılıyor.

Elimizde bunun belgesi var.

1 Nisan’da, yani İmamoğlu’nun konuşmasından üç gün sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na bir yazı gönderdi. Yazının giriş kısmından sonraki bölümü aynen şöyle:

Bilindiği üzere Atatürk Havalimanı ulusal ve uluslararası uçuşlara kapalı olup havalimanı faaliyetleri İstanbul Havalimanı’na taşınmıştır. Ekte sınırları gösterilen alanda millet bahçesi projesi ve uygulaması çalışması sürdürülmektedir... Söz konusu (millet bahçesi) alan atıl durumda kalarak güvenliği sağlanamaz hale gelmiştir. Bu alanın güvenliği sağlanamadığı için can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eder duruma gelmiş olup millet bahçesinin inşai uygulamasının yapılması ivedilik arz etmektedir. 

Bu çerçevede, millet bahçesi olarak yer seçimi uygun bulunan alanın kamu yararına bir an önce vatandaşların kullanımına sunulması gerekmektedir. Belirtilen nedenlerle söz konusu Atatürk Havalimanı millet bahçesinin yaklaşık bir yıl içerisinde inşai uygulamalarının yapılarak hizmete açılması önem arz etmektedir...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 526 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 587 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar