AKP zarf attı!

Türkiye’de ilklerden bir ilk daha yaşanıyor; kapalı zarf usulü teklif götürülen bakan adaylarıyla seçim hükümeti kuruluyor. Zarfla yapılan teklife yanıtın da yazılı olması istendiğine göre...

Türkiye’de ilklerden bir ilk daha yaşanıyor; kapalı zarf usulü teklif götürülen bakan adaylarıyla seçim hükümeti kuruluyor. Zarfla yapılan teklife yanıtın da yazılı olması istendiğine göre, arkadaşlar çok ciddi bir iş yaptıklarını düşünüyor olmalılar. 
Öyle ya; âlem sersem millet kör, siyaseti istediğin gibi ör! 
AKP, 7 Haziran sonrasında hükümetin kurulmamasından kimin sorumlu olduğunu gizlemek için her yöntemi deneyecek. Çok iyi biliyor ki, halk çözümsüzlüğü tercih edeni affetmeyecek ve cezalandıracak. 
CHP ve MHP seçim hükümetine üye vermeyeceklerini daha önce gerekçeleriyle birlikte açıklamıştı. Davutoğlu’na yakışan bu iki partinin verdiği yanıtı dikkate alıp bağımsız adaylardan oluşan bir hükümet kurmak olabilirdi. Bunun yerine partilerin tüzel kişiliklerini hiçe sayıp kişiye özel bakanlık teklifleri gönderdi. Bunu yapmazsa olmazmış, anayasaya uymak zorundaymış. Bu sözleri duyunca gözlerimiz yaşardı. Öyle ya; kendileri sülale boyu anayasaya o kadar bağlılar ki, en ufak bir uygunsuzluk onları kahreder, derinden üzer!

***

Oysa gerçekte iki amaç var; birincisi CHP ve MHP’yi çözümsüz partiler gibi göstermek, ikincisi de ola ki tutarsa bu partilerin içini karıştırmak. 
AKP bir zarf attı, tutarsa! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 526 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 587 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar