AKP seçimi saklamak istiyor!

Sokakta genel seçim ikliminin henüz tam olarak oluşmadığı dikkati çekiyor. Bunun pek çok nedeni olabilir ama, birinci sırada AKP’nin bu yöndeki çabası var. AKP, ortamı germekten konuları saptırmaya kadar her...

Sokakta genel seçim ikliminin henüz tam olarak oluşmadığı dikkati çekiyor. Bunun pek çok nedeni olabilir ama, birinci sırada AKP’nin bu yöndeki çabası var. AKP, ortamı germekten konuları saptırmaya kadar her yöntemi deneyerek 7 Haziran’ın gündemin birinci sırasına yerleşmesini engellemeye çalışıyor. 
Neden? 
AKP yönetiminin gördüğü ama kabul etmek istemediği bir gerçek var ki; oy kaybediyorlar. Başlangıçtaki 400 milletvekili söylemleri sona erdi, devamında “330 da olur” dediler. Şimdi onu da söylemiyorlar. Neredeyse “seçim olmasa da olur”diyecekler. 
AKP gibi tek varlık nedeni iktidarda kalmak olan bir partide oy kaybı, toplumsal anlamda kan kaybından daha ciddi bir sorundur. AKP’nin içinde bu travma yaşanıyor. Kaybı azaltmak için yapılan hamleler daha ciddi kayıplara neden olabilir. 
Seçimlere 17 gün var, son düzlüğe girdik sayılır. Bu aşamadan sonra atılacak adımların, yapılacak hamlelerin geri dönüşü çok zor. O nedenle AKP seçim sürecinde seçimi konuşmadan gündemde kalmak istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 18 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 740 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 314 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 132 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar