Af-edersiniz!

Tüpteki diş macununa benzeyen konulardan biri de aftır. Tüpten çıktı mı geri girmez. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, dün bir basın toplantısıyla nasıl bir af istediklerini kamuoyu ile...

Tüpteki diş macununa benzeyen konulardan biri de aftır.
Tüpten çıktı mı geri girmez.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, dün bir basın toplantısıyla nasıl bir af istediklerini kamuoyu ile paylaştı.
Önce rakamı verdi; 162 bin kişinin yararlanacağını söyledi. Ardından kimlerin yararlanamayacağını saydı. Ancak kimlerin yararlanacağını saymadı!
Affın, AKP iktidarını ayakta tutmaktan sorumlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hapiste bulunan mafya lideri Alaattin Çakıcı’yı ziyaretinden sonra gündeme geldiği bir gerçek.
Affa soğuk baktığı havası yayan AKP’nin de Alaattin Çakıcı’ya sahte rapor veren altı kişiyi bir kalemde tutuklattığı da bir başka gerçek.
Perde önündeki bu tahterevallinin perde gerisindeki gerçeği şu olsa gerek:
Erdoğan’la Bahçeli af konusunda anlaştılar. Meclis’ten geçirilmesi sürecinde karşılıklı gerilim havasının daha uygun olacağı görüşünde birleştiler.
Bu tablo affın yılbaşına dek hayata geçeceğini gösteriyor.

*** Yıllardır yaşanan bunca haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlikten sonra gündeme gelecek af, toplumun vicdanında nasıl bir karşılık bulacak?
Genel anlamda adalete olan güven sarsıldığı için affa bakış da buna paralel olarak karışık görünüyor.
Her şey bir yana özellikle 2010’dan 2016’ya dek yargıyı büyük ölçüdeele geçiren FETÖ yapılanmasının verdiği kararlar son derece tartışmalı. Davaların açılma şeklinden hüküm oluşturulmasına kadar hemen her aşamasında sakatlık var.
Hapishanelerdeki doluluk oranı i...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 56 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 127 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 529 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 588 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar