AKP’nin mucizeleri!

Siyasette mucize diye bir şey yoktur. Atılan her adım toplumsal karşılıkla ölçülür. Bu karşılığın da genel kabul gören bir gerçekliği vardır.Örneğin şu saptamalar siyasetin anayasa...

Siyasette mucize diye bir şey yoktur. Atılan her adım toplumsal karşılıkla ölçülür. Bu karşılığın da genel kabul gören bir gerçekliği vardır.Örneğin şu saptamalar siyasetin anayasa maddeleri olarak kabul edilebilir:
-Siyaset umut üretme sanatıdır. Umut üreten kazanır.
-Her ekonomik krizin siyasal bir karşılığı vardır.
-Vaatlerini yerine getiremeyen iktidar, gider!
AKP, genel siyaset doğrularını elinin tersiyle itti, kendi “doğrularını” üretti. Bunlar da mucize gibi bir şey.
Şöyle bir soru sorsak:
-Halkı fakirleştikçe iktidarı güçlenen bir ülke var mıdır?
Demokrasisi rayına oturmuş bir ülke-de böyle bir soruya yanıt aranmaz. Sormak bile abestir, bizde serbesttir. Zira yaşıyoruz!

*** Bu bağlamda AKP’nin yarattığı mucizeleri sıralayalım:
Emeklilerden başlayalım... Enflasyonun yıllardır iki haneli olduğu bir ülke düşünün... Emekli olanların maaşları her yıl düşüyor. 2008 yılında emekli olan bir kişiye bağlanan maaş ortalama bin beş yüz lirayı geçerken, her yıl düşürülen maaş bağlama oranlarıyla bugün bin liranın altına indi.
Toplumun en geniş kesimi olan emeklilere maaş bağlama oranı düşüyor, bunu yapan iktidarın oy oranı yükseliyor.
Buna mucize denmez de ne denir!
Enflasyon rakamları en sıcak örnek. İşvereninden asgari ücretlisine her kesimin kabul ettiği gerçekçi enflasyon yıllık yüzde 30’un üstünde. Rakamlar kasım ayında da arttı. İktidarın ilan ettiği enflasyon oranı ise yıllık yüzde 20. Kasım ayında da düşmüş. Fiyatlar füze gibi yükseliyor, enflasyon ise düşüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Mumcu’nun can dostu... 19 Mart 2024 | 4 Okunma Şahsıma mektuplar (10) Seçim hile sanatıdır! 16 Mart 2024 | 125 Okunma ABD üçgeni! 14 Mart 2024 | 438 Okunma Resen mi ‘Reis’en mi? 13 Mart 2024 | 251 Okunma Seçim gönülsüzleri! 12 Mart 2024 | 506 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar