Dünya kazan Kaşıkçı kepçe...

Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’na 2 Ekim’de giren, çıktığı görülmeyen Cemal Kaşıkçı’nın durumu, dar kapsamda üç ülke arasında bir şeytan üçgenine...

Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’na 2 Ekim’de giren, çıktığı görülmeyen Cemal Kaşıkçı’nın durumu, dar kapsamda üç ülke arasında bir şeytan üçgenine dönüştü:
Suudi Arabistan-Amerika-Türkiye.
Suudi Arabistan, Kaşıkçı’nın ülkesi.
Amerika, merkez üssü.
Türkiye, kaybolduğu yer.
Bu üçgene “dar” dedik, zira Kaşıkçı’nın Afganistan’dan İngiltere’ye kadar geniş bir coğrafyada ayak izi, mikrofon sesi var.
Önce Cemal Kaşıkçı’nın baba tarafından Kayseri kökenli olduğunu, dedesi Muhammed Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’da saray doktorluğu yaptığını vurgulayalım. Ünlü milyarder Adnan Kaşıkçı’nın da yeğeni.
Türkiye ile bağı da sadece yeni bir evlilik yapmak istediği nişanlısı Hatice Cengiz’in Türk olmasıyla sanırlı değil.

*** Kaşıkçı’nın terör örgütü el-Kaide’nin kurucusu Usame bin Ladin’le diyaloğunun olduğu, 11 Eylül saldırılarının içinde yer alanlarla tanış olduğu, bilinen gerçekler.
Kaşıkçı’yı sadece “muhalif bir gazeteci” kimliğiyle değerlendirmek olanaksız. Çeyrek asır boyunca Suudi gizli servisinin başında görev yapan, ABD ve İngiltere büyükelçiliklerinde bulunan anne tarafı Türk kökenli olan Prens Turki’nin danışmanlığını yürüttü. Devamında Washington Post yazarlığına giden yol da buradan geçti. Suudi Arabistan gizli servisi ile bağlantılı olup Washington Post’ta yazmak CIA caddesinden geçer.
Kaşıkçı, 2011’de tüm bölgeyi sarsan Arap Baharı sürecinde Suudi Sarayı ile örtüşmeyen bakış açıları ortaya koymuştu. Bu açı farkı 2018’e kadar devam etti. Kaşıkçı, bu baharla birlikte...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (10) Seçim hile sanatıdır! 16 Mart 2024 | 125 Okunma ABD üçgeni! 14 Mart 2024 | 438 Okunma Resen mi ‘Reis’en mi? 13 Mart 2024 | 251 Okunma Seçim gönülsüzleri! 12 Mart 2024 | 506 Okunma Şahsıma mektuplar (9) Seçimleri fethediyorum! 09 Mart 2024 | 122 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar