Erdoğan’ın sarsılmaz krizması!

İçte, dışta son yaşadıklarımız bir kez daha gösterdi ki, Erdoğan ülkeyi krizlerle yönetiyor. Krizler bittiği gün AKP iktidarı da bitecek. Zira krizler bittiğinde gerçekler konuşulmaya başlanacak....

İçte, dışta son yaşadıklarımız bir kez daha gösterdi ki, Erdoğan ülkeyi krizlerle yönetiyor.
Krizler bittiği gün AKP iktidarı da bitecek. Zira krizler bittiğinde gerçekler konuşulmaya başlanacak. Gerçekler konuşulduğunda da ortaya şu çıkacak:
AKP, Türkiye’de en çok kriz üretti!
Kriz o kadar sihirli bir sözcük ki, kayıtsız kalmanız adeta olanaksız. Kalırsanız krize giriyorsunuz.
Bir ekonomik kriz sonrasında iktidara gelen AKP, gördü ki kriz çözülüp normalleşme başlayınca insanlar, ciddi bir değişim istiyorlar. Bu da mevcut yönetimin sona ermesi anlamında geliyor.Ancak kriz aşılmaz da “az sonra aşılacak”, “biraz daha sabır”, “şu dış güçleri sevindirmeyelim” politikası izlenirse herkes, “az sonra”ya kilitleniyor. O “az sonra” da bir türlü gelmiyor.
Eğer toplum o krize doymuşsa, çaresi var, yeni bir kriz yaratıyorsunuz. Bu kez onunla mücadele için toplumu yanınıza çağırıyorsunuz.
Gelmeyenler mi var?
Demek ki onlar, ya hain ya terörist ya da dış güçlerin adamı.
Böyle bir korkuyu yerleştirdiğiniz an sırtınız yere gelmez. Çünkü korkunun gözleri çoktur. Bu durumda insan her şeyi korku olarak algılar. O insanı yönetmekten kolayı yoktur.

*** AKP iktidara geldiği günden bu yana dış politikadan ekonomiye, eğitimden yargıya her alana deyim yerindeyse fay hatları döşedi. İktidardan kumandalı. İstediği an kriz yaratıp sarsıyor. Fay hattı kırılıp çatallaşıyor.
Her yere kırılmaya hazır onlarca fay dalı.
Memlekete zararlı ama, AKP’ye faydalı...
Eğitim...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 208 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 312 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 434 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 226 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar