Namuslular da namussuzlar kadar...

Kurtuluş Savaşı’nın en önemli komutanlarından, Lozan müzakerelerinin yürütücüsü, İkinci Cumhurbaşkanı, özetle cumhuriyet tarihimizin ikinci adamı İsmet İnönü, Erdoğan’ın...

Kurtuluş Savaşı’nın en önemli komutanlarından, Lozan müzakerelerinin yürütücüsü, İkinci Cumhurbaşkanı, özetle cumhuriyet tarihimizin ikinci adamı İsmet İnönü, Erdoğan’ın sıkıştıkça sığındığı bir kişi oldu.
Asıl hedef Atatürk...
Ancak ona doğrudan saldırmanın toplum karşısında maliyeti yüksek olacağı için bu yöntemi tercih ediyor. Biliyor ki, eğer İnönü’ye çatarsa toplumun pek çok kesiminden tepki yükselecek. Bu tepkiyi verenler, o günkü iktidarın eleştirilmesi gereken icraatını ister istemez ikinci plana itecekler. İnönü örneğinde olduğu gibi, tarihi gündeme getirecekler. Böylece asıl gündem gölgede kalacak.
Bunun genel adı şu:
En iyi savunma saldırıdır!

*** Erdoğan’ın Türkiye tarihine saygısı olmadığı için bugünkü başarısızlığını “tarihe bak” diyerek kendince örtmüş oluyor.
Bunda başarılı oluyor mu?
Bir söz vardır; gerçek ayakkabısını giyinceye kadar, yalan üç tur atar.
Sıcak gündemi tartıştırmama konusunu başarmış olsa bile; gerçek, zamanın çocuğudur. Zamanla büyüyen yalanlar değil, gerçekler olur.
Erdoğan bu yöntemle kendi medyasına da manşet vermiş oluyor. Bir süredir ekonomik kriz olmadığını anlatmak için çırpınıyorlardı. Erdoğan’ın tarihe ve CHP’ye saldırısıyla bir nefes aldılar.
Oysa en sıcak gündem şu: Biz IMF’ye bile borç verecek kadar güçlendik derken, IMF’nin ancak taşeronu olabilecek bir danışmanlık şirketine neden muhtaç olduk? Bu muhtaçlığı anlatırken, “Buna karşı çıkanlar ya cahildir ya hain” deyip, iki gün sonra neden vazgeçtiğimizi açıkladık?
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 206 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 312 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 434 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 226 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar