AKP’nin sırları!

Dünkü gazetelerde ağırlıklı başlıklardan biri AKP’nin 1 Kasım seçimlerinde elde ettiği başarının “sırları” idi. Sır sözcük anlamı olarak “gizli tutulan şey”...

Dünkü gazetelerde ağırlıklı başlıklardan biri AKP’nin 1 Kasım seçimlerinde elde ettiği başarının “sırları” idi. Sır sözcük anlamı olarak “gizli tutulan şey” demek. Sıralanan sırlara baktık, hiçbiri sır değil... 
Elbette gazetelere bir sözümüz yok, haber başlığı olarak takdirleridir; ancak, seçimlerin adil bir yarış şeklinde geçmediği herkesin bildiği bir sır! Zira en az konu edilen bu. Aslında manşetlerdeki sırları da biraz kazıyıp sırlarını döktüğünüzde altından gerçek sırlar çıkıyor. 
Bu sırları biraz daha açık hale getirelim. 
AKP her şeyden önce hükümet kurma görevini gasp etti. 7 Haziran sonrasında ortaya çıkan yelpazede AKP’nin 360 derecelik keşif dönüşlerinden sonra hükümeti kuramamasının ardından görevin CHP’ye verilmesi gerekirdi. 
CHP kurar kuramaz, bu ayrı konu. Cumhurbaşkanı’nın sorumluluğu 45 günlük zaman diliminde birinci parti hükümet kuramazsa ikinci partiye görev vermektir. 
Öteki bütün sırları bir yana bırakıyoruz, sadece bu gasp bile AKP’nin iktidar gücünü ne pahasına olursa olsun kimseyle paylaşmayacağını ortaya koyuyordu.

*** 

En önemli sır, halkın üzerinde estirilen korku ve dehşet fırtınalarıydı. Terör, şehit cenazeleri, patlayan bombalar, yükselen dolar, daralan ekonomi... Biri ötekiyle yarışırcasına toplumu esir aldı. AKP medyası da sanki hükümette bu parti yokmuş gibi tek başına iktidar olmayınca bunların yaşandığını ana fikir haline getirdi, her haberin göbeğine bunu oturttu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 164 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 297 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 434 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 226 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar