Yeni bir dönem...

1 Kasım seçimlerinin sonuçlarına genel bir çerçeveden baktığımızda bütün partiler açısından yeni bir dönemin başladığını söyleyebiliriz. Buna, şu anda iktidarda olan parti...

1 Kasım seçimlerinin sonuçlarına genel bir çerçeveden baktığımızda bütün partiler açısından yeni bir dönemin başladığını söyleyebiliriz. Buna, şu anda iktidarda olan parti de dahildir. Dahildir, çünkü 7 Haziran’dan 1 Kasım’a giden süreçte yaşananlar sadece bu zaman diliminde olup bitmiş, bir daha konu edilmeyecek şeyler değildir. 
AKP, 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını beğenmedi, halka bu kararını düzelt dedi. Halk da iki HDP’den, üç MHP’den bulup buluşturup, bu kadar eklesek olur mu, karşılığını verdi. Normal demokrasilerde iktidar gücünü elinde bulunduranlar, halka kararını düzelt demezler. Derlerse halk onlara, sen kendini düzelt, der. 
Türkiye’de böyle olmadı. Şu oldu: 
7 Haziran seçimlerinin ardından bir terör belası Türkiye’nin üzerine çöktü. Silahlar konuşunca, bombalar patlayınca gerçekler susar. Gerçekleri haykıranların sesi bu gürültünün gölgesinde kalır. 
Terör, başkentin göbeğine kadar geldi, tarihin en büyük kıyımı yaşandı. 
Bu, AKP’ye yaradı! 
Medya üzerinde olağanüstü dönemlerde bile yaşanmayacak büyük bir baskı uygulandı, iktidar dünyanın en büyük medya patronu haline geldi. Türkiye’nin basın özgürlüğü notu dünyanın dört bir ucundan gazetecilerin bir dehşet mektubu kaleme almasını gerektirecek kadar dibe vurdu. 
Bu, AKP’ye yaradı! 
Suriye politikasının iflası yine 7 Haziran’dan sonra ayyuka çıktı. Rusya’nın devreye girmesiyle küresel anlamda politikamız çöktü. Sığınmacıların Ege’yi mezarlık haline getirmesiyle insanlık anlamında politikamız çöktü. Harcadığımız 7 milyar dolar anlamsız hale geldi. 
Bu, AKP’nin işine yaradı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 210 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 312 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 434 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 226 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar