Özal da tehdit etmişti!

1 Kasım seçimlerinde son düzlüğe girerken AKP de son kozlarını oynamaya başladı. Yabancısı olduğumuz bir şey değil... Biz gidersek kaos gelir... Biz gidersek bütün yardımlar da biter... Biz...

1 Kasım seçimlerinde son düzlüğe girerken AKP de son kozlarını oynamaya başladı. Yabancısı olduğumuz bir şey değil... 
Biz gidersek kaos gelir... 
Biz gidersek bütün yardımlar da biter... 
Biz gidersek maaşlar bile ödenmez... 
Biz gidersek yatırımlar durur... 
Sanki Türkiye Cumhuriyeti bunlardan ibaret, bunlardan önce hiç hükümet kurulmadı... 
AKP tek başına hükümet kurma olasılığı bir yana 7 Haziran’ı da yakalayamama endişesinin verdiği gerilimle son koz olarak tehdidi seçti. 
Resmen halkı kendileriyle korkutuyorlar. 
Bu Türkiye’nin siyasi tarihini biraz bilenler açısından yeni bir durum değil. 
12 Eylül’ün ardından 6 Kasım 1983 seçimlerinde yüzde 45.1 oy alıp tek başına iktidara gelen Turgut Özal, 1987 seçimlerinde oylarının azalmasının ardından 1989 yerel seçimlerine bambaşka bir hırsla yürümüştü. 
O günlerde Anavatan Partisi’nin gazetelere verdiği ilanlarda, sandığa yürüyen sandalyeye iplerle sımsıkı bağlanmış bir kişi resmedilmiş, altına şu eklenmişti: 
Eli kolu bağlı bir belediye başkanı ister misiniz?
Sözüm ona genel iktidarın ANAP’ta olduğu anımsatılıyor. Muhalefetten bir belediye başkanı olursa onun elinin kolunun bağlanacağı tehdidi savruluyordu.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 523 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 586 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar