Medyada AKP ortaçağı!

TRT’nin ne duruma geldiğini Bülent Arınç özetledi. Uzun süre TRT ve AA’dan sorumlu bakanlık ve başbakan yardımcılığı yapan Arınç’ın TRT’ye çıkması yasak....

TRT’nin ne duruma geldiğini Bülent Arınç özetledi. Uzun süre 
TRT ve AA’dan sorumlu bakanlık ve başbakan yardımcılığı yapan Arınç’ın TRT’ye çıkması yasak. Arınç bunu kendisine has bir anlatımla Erdoğan’ın hedef haline getirdiği televizyonda dile getirdi. 
Arınç, birilerinin kendisine ambargo uygulanması için talimat verdiğini, TRT yöneticilerinin de bunu uyguladığını söyledi. 
Fıkra gibi! 
TRT’den sorumlu bakan olarak bu kurum kadrolarının önemli ölçüde partinizin lehine değişmesini sağlayacaksınız, aynı partinin iktidarı döneminde size yasak konacak. 
Fıkra gibi dedik, ama çok da şaşılacak bir yan yok. Yasaklama zihniyetine teslim oldunuz mu, ucu yok, kendinize kadar dokunuyor. 
TRT 12 Eylül döneminde de ekrana çıkması yasaklanan kişiler listesiyle ün yapmıştı. Uzunca bir liste vardı, onlara ekran yasaktı. 
Şimdi nasıl? 
Kısa bir liste var, sadece onların ekrana çıkması serbest!

*** 

Medya-iktidar ilişkisi deyince sorun sadece TRT değil. Artık iktidarın istediği gibi kullanabileceği geniş bir medya yelpazesi var. 
Güneydoğu’nun feodal düzeninde, içindeki insanları, tarlaları, evleriyle köy alıp satan ağalar gibi, iktidar medya organlarına patron atıyor, istediği zaman değişim yapıyor. Açık görürse yeni medya kuruyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 213 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 312 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 434 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 226 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar