Menbic’de bir şehidimiz var!

Menbic'de bir şehidimiz var. Bundan 892 yıl önce Menbic'i kurtarabilmek için bir Artukoğlu gazisi hayatını kaybetmişti.Menbic veya halk dilindeki söylenişiyle Münbic'de PYD/YPG varlığı ABD askeri tarafından ayakta...

Menbic'de bir şehidimiz var. Bundan 892 yıl önce Menbic'i kurtarabilmek için bir Artukoğlu gazisi hayatını kaybetmişti.
Menbic veya halk dilindeki söylenişiyle Münbic'de PYD/YPG varlığı ABD askeri tarafından ayakta tutuluyor. Türkiye'nin gözünü boyayabilmek için gözde burayı PYD/YPG'nin 'boşalttığını' söylüyorlar.
Tabii avami tabirle 'yemiyoruz' bunu. Şu nokta çok iyi bilinmelidir ki, Fırat Kalkanı harekatı Menbic şehri PYD/YPG'den temizlenmedikçe başarıya ulaşmamış sayılacak ve sınırımızdaki terör koridoru tehdidi sona ermeyecektir.
Afganistan'dan Libya'ya, Yemen'den Bosna'ya kadar yaşadıklarımızın altında bir İslam birliği oluşturulamayışı yatmakta. Nüfusu 2 milyara yaklaşan bir dinin mensupları içine düşürüldükleri zaaf uçurumlarından çıkmaya çalıştıkça yukarıdakiler tarafından ellerine tekmeler indirilmekte, yeniden dipleri boylamaktadır.
Daha kötüsü, kimse de kimsenin yarasına merhem olabilecek mecalde değildir. Birazcık başını kaldırmak isteyen Osmanlı'nın varisi Türkiye'nin başına gelen son FETÖ darbesinin ilk olmadığını ve bu tavrını devam ettirdiği sürece son da olmayacağını bilerek müteyakkızane hareket etmek gerekecektir.
Hep olduğu gibi Sultan 2. Abdülhamid bizi bu noktada da uyarmakta, “Bize uyku haram olmuştur. Daima uyanık, müteyakkız bulunmak bizim için farz-ı ayn olmuş” sözleriyle adeta bugüne dünden projektör tutmaktadır.
Şimdi isterseniz bugünden uzaklaşalım ve düne, bundan dokuz asır öncesine kanatlanalım ve aynı bu devirdeki gibi bir parçalanmış manzara, kırık bir harita gibi görünen İslam aleminin içine düştüğü bataklıktan nasıl çıkabildiğini, bunda hangi kahramanların rolü olduğunu ve özellikle de birinin, Belek Gazi'nin destanî mücadelesine bir miktar ışık düşürelim

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çankaya’nın karakutusu Latife Hanım mı? 07 Mayıs 2017 | 615 Okunma Kutü’l-Amare Zaferi neden unutturuldu? 30 Nisan 2017 | 1.112 Okunma Kur’an’ı ayak altında çiğneten ressamı tanıyor muyuz? 23 Nisan 2017 | 2.435 Okunma 10 dakikada referandum tarihimiz 16 Nisan 2017 | 675 Okunma Ayak öptüren cumhurbaşkanından alın öptüren cumhurbaşkanına 09 Nisan 2017 | 2.252 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar