Bu seçimleri kim icat etti yahu!

+++Ne güzel tek parti, tek adam rejimiyle yönetiliyordu ülke. Birden bire nereden çıktı da ülkeyi yönetecekleri halka sormak geldi akıllarına. Gelmez olaydı! O gün bu gündür hiçbir serbest seçimi...

+++

Ne güzel tek parti, tek adam rejimiyle yönetiliyordu ülke. Birden bire nereden çıktı da ülkeyi yönetecekleri halka sormak geldi akıllarına. Gelmez olaydı! O gün bu gündür hiçbir serbest seçimi kazanamıyorlar.

Serbest seçimlere geçmesine geçmezlerdi ya, 2. Dünya Savaşı’nın getirdiği felaketlerin hemen sonrasındaki dünyada artık demokrasi şart koşulduğu için mecburen geçilmişti çok partili hayata.

Uzun süren kazanamama sendromlarını hep bir darbe ya da benzer müdahalelerle tedavi ediyorlardı. O da artık mümkün görünmüyor. Hepten krize girdiler. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Cahil halk her seferinde gidip rakip partileri seçiyor, halk rakiplerini seçtikçe bunların gözünde gittikçe daha da küçülüyor.

Bizim oyumuzla bu kısa bacaklı, kıllı, göbeğini kaşıyan, makarna-kömürcü, bidon kafalı, yer sofrasında yemek yiyen ayıların oyu nasıl bir olabilir, demokrasi her şey değildir, yüzde doksan da oy alsanız bizim istediğimiz olmadıkça gayrı meşrudur naraları tüm entel, elit, aydın ve zengin kesimlerde yankılanıyor.

Her seferinde de oylar çalınıyor, hile yapılıyor kendilerine fazla oy çıkmayan yerlerde. Nedense bunların mahallelerindeki sandıklara hiç uğramıyor oyları çalanlar ve bunların mahallelerindeki trafoları pek sevmiyor kediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acılara Tutunmak 20 Mayıs 2018 | 177 Okunma Bu seçimleri kim icat etti yahu! 22 Nisan 2017 | 38 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar