Uyuşturucu ile mücadele

Uyuşturucu kullanımı sadece ülkemizde değil, tüm dünyada hızla artıyor. Özellikle gençler arasında uyuşturucu kullanım oranlarının hızla arttığını görüyoruz. Bu...

Uyuşturucu kullanımı sadece ülkemizde değil, tüm dünyada hızla artıyor. Özellikle gençler arasında uyuşturucu kullanım oranlarının hızla arttığını görüyoruz. Bu artışın şüphesiz birçok sebepleri var. Gençlerimizin zehirli maddeler ile zehirlenmemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Bu sadece devletin değil; toplumun tüm katmanlarının problemi. O halde bu soruna çözümü toplumun tüm katmanları olarak çözüm bulmak mecburiyetindeyiz.

***

Gençlerimiz çeşitli mecralar sayesinde kültür emperyalizminin etkisi altında kalıyorlar. Popüler çağın ışıltılı hayatları elbette onlara çekici geliyor. Önlerinde alın teri akıtmadan şebeklik yaparak kolay para kazanan birçok örnekler var. Bu örneklerin sistematik olarak yazılı ve görsel basın eli ile toplumun gözünün içine sokulmasıyla birlikte gençlerimizin kafalarında ciddi bir algı oluşuyor:

Kolay para!

Kültür emperyalizminin gençlerimizin önüne rol model olarak sunduğu ışıltılı hayatlar içerisinde yer almak isteyen gençlerimiz bu hayatı yaşamanın tek yolunun çok para harcamaktan geçtiğini biliyorlar. Alın teri akıtarak, çalışarak bu kadar yüklü paraları kazanamayacaklarının da farkındalar. O halde geriye bu hayatları yaşamak için tek bir çıkar yol kalıyor; kolay para kazanmak.

Kolay para dediğimiz şey alın teri akıtmadan, emek sarf etmeden yani kısacası hiçbir şey üretmeden kazanılan paradır. Kolay para kazanmanın yöntemlerini de hepiniz çok rahat tahmin ediyorsunuzdur zaten. Şimdi o yöntemleri burada zikrederek kan emici vampirlerin reklamlarını yapmayacağım elbette!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar