Toprak uğrunda ölen varsa vatandır

Kahraman Türk ordusu Afrin’de "Zeytin Dalı" harekatına başladı. Bu harekâtın temel amacı bölgeyi terörist kuvvetlerden temizleyerek bölgede ki sivil halkın can güvenliğini emniyet altına almak, Türkiye'nin...

Kahraman Türk ordusu Afrin’de "Zeytin Dalı" harekatına başladı. Bu harekâtın temel amacı bölgeyi terörist kuvvetlerden temizleyerek bölgede ki sivil halkın can güvenliğini emniyet altına almak, Türkiye'nin toprak bütünlüğüne karşı oluşabilecek herhangi bir tehdide meydan vermemek suretiyle bölgede barışı temin etmek.

Gerek yazılı ve görsel gerekse de sosyal medya da "Savaşa Hayır" şeklinde açıklamalar ve kampanyalar yapılmaya başlandı. Bir kere şu konunun çok iyi anlaşılması lazım. Savaş devletler arasında olur. Elbette ki çeşitli devletlerin bölgede ki terörist unsurları beslediğini, onlara silah yardımı yaptığını ve kol kanat gerdiğini biliyoruz. Fakat Zeytin Dalı harekatında fiili olarak Türkiye'nin karşısında herhangi bir devlet yoktur. Türkiye eşkıyalık yapmaya soyunan terör örgütlerini ve teröristlerine karşı bir harekât içerisindedir. Bu harekat sonucunda hedeflenen ise terörist unsurların bölgeden sökülüp atılmasıdır. Toparlayacak olursak ortada bir savaş bulunmamaktadır.

***

Türkiye içerisinde tuhaf bir grubun ısrarla vurguladığı ve bunun üzerinden Zeytin Dalı harekâtını sulandırmak istediği bir konu var. Bu konu Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyularak müdahaleden kaçınılması ile alakalı görüşleri içeriyor. Suriye'nin kendi içinde toprak olarak şuanda kaç parçaya bölündüğünden haberi olmayacak kadar konuya uzak olanların bu çıkarımları yapmaları da hiç bir şekilde mantık duygusuyla bağdaşmıyor. Kaldı ki bu konuyu manipüle eden insanların Suriye'nin toprak bütünlüğü kadar Türkiye'nin toprak bütünlüğünü düşünmemesi de son derece manidar.

Diğer bir üzerinde konuşulması gerek konu ise sosyal medya aracılığıyla başlatılan ve çoğunluk olarak yurt dışından yapılan paylaşımlarda Türkiye sivilleri ve bebekleri katlediyor şeklinde yapılan haberler.

Türk ordusu tarihin en şerefli ve en merhametli ordusudur. Türk ordusu peygamber ocağıdır. Ordumuzun bu zamana kadar gerçekleştirdiği tüm operasyon ve harekâtlarda sivil unsurlar noktasında ne kadar hassas ve merhametli davrandığın tüm Dünya elbette ki çok iyi biliyor. Fakat çamur at izi kalsın mantığıyla her türlü kötü yakıştırmayı ülkemize ve kahraman ordumuza karşı yapıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar