Sivil toplumcu bir gençlik

Gençler için sivil toplum kuruluşları son derece önemlidir. Bir genç lise çağından itibaren başlayarak, üniversite hayatı da dahil olmak üzere sivil toplum kuruluşlarında görev alarak kendi gelişimini...

Gençler için sivil toplum kuruluşları son derece önemlidir. Bir genç lise çağından itibaren başlayarak, üniversite hayatı da dahil olmak üzere sivil toplum kuruluşlarında görev alarak kendi gelişimini sağlayabilir ve sorumluluk sahibi olmanın bilinci içerisinde hareket etme kabiliyeti kazanabilir.

Lise yıllarında bir gencin, bir lise kulübü içerisinde yer alması genel manada kendisine takım çalışmasına yatkınlık kazandırır. Birlikte hareket etme bilincini öğrenmek ve istişare ederek ortak akıl üretme kabiliyeti kazanma becerisi bu öğrenci kulüpleri içerisinde alacağı görevler sayesinde kendisinde ortaya çıkar.

Belirli konuda lise kulüplerinde bir araya gelen gençler bir yandan ortaya çıkardıkları eserler sayesinde hem başarmanın hazzını yaşarlarken diğer taraftan ise gelecek adına tecrübe sahibi olurlar. Başarma hazzı her yaştan insanı olduğu kadar lise çağlarında ki gençlerimizi de son derece memnun eder. Bu sebepten liselerde öğrenci kulüplerinin sayısının artması, bu kulüplerin okul idaresince desteklenmesi ve ebeveynlerin de bu süreçlere dahil olmasıyla gençlerimiz daha lise çağında toplum yararına bir şeyler üretmenin ne denli kıymetli olduğunu sahada somut bir şekilde tatbik etmiş ve bunun gerekli olduğuna kanaat getirmiş olur.

Özellikle teknik liselerde kurulacak araştırma ve geliştirme laboratuarları lise çağındaki gençlerimizin hayal gücünü geliştirmek ve yeni buluşların ilk adımlarını atabilmeleri adına son derece verimli çalışmaların yapılmasına vesile olabilir. Burada üretilecek basit yada daha detaylı araç gereçler il ve ülke bazında yapılacak yarışmalar ile görücüye çıkarılmalı ve mutlaka bu araç gereçleri üreten gençlerimiz takdir edilmelidir. Bu tarz çalışmaların desteklenmesi hem gençlerimize toplum yararına çalışmanın bilincini aşılamak noktasında önemli olduğu kadar, gençlerimizin yeteneklerini keşfetmeye de olanak tanıyacağından onların doğru meslekleri seçmelerine de yardımcı olur.

Bilinçli bir şekilde gençlerimizin yetiştirilmesi ve sosyal hayatın içerisine dahil olarak üretkenliklerini artırabilmeleri için liselerde gençlik kulüpleri bu sebeplerden son derece önemlidir.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar