Kılıçdaroğlu’nun hesaplayamadığı ihtimal

Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi camiasına hayırlı olsun.  İnce hitabeti kuvvetli, CHP içerisindeki elit damardan gelmeyen tabiri caiz ise tırnakları ile kazıyarak CHP...

Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi camiasına hayırlı olsun.  İnce hitabeti kuvvetli, CHP içerisindeki elit damardan gelmeyen tabiri caiz ise tırnakları ile kazıyarak CHP içerisinde yer edinen ve CHP tabanının da sempati duyduğu bir isim.

CHP Genel Başkanlığına defaten aday olan ve seçilemeyen İnce,  buna rağmen CHP seçmeninde büyük sempati oluşturan ve CHP seçmeni tarafından potansiyel Genel Başkan gözüyle bakılan bir isim. Bu yüzden Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesini ben yadırgamıyorum. Asıl yadırgadığım şey her Parti Genel Başkanının iktidara gelmek ve partisini iktidara taşımak gibi bir hedefi olduğu halde neden CHP de böyle bir durumun tezahür etmediği. Şayet CHP Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir ittifakın içerisine dahil olsa, başka siyasi partilerle ortak bir aday gösterse yine yadırgamazdım. Örneğin geçtiğimiz seçimlerde Ekmeleddin bey ortak çatı adaydı. Dolayısı ile benimde aklıma  neden Kılıçdaroğlu kendisi aday çıkmıyor diye bir soru gelmemişti. Çünkü ortada çatı bir aday ve seçimi kazanmak için oluşturulmuş bir strateji vardı. Fakat şimdi öyle bir durum olmadığına göre neden Kılıçdaroğlu aday olmadı? Diğer bir sorum ise neden Muharrem İnce aday oldu?

Anlatayım efendim…

Öncelikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu son derece zeki bir insan. Bunu söylemeden geçemezdim. Fakat ne yazık ki zekiliği kısa vadede işe yarayabilir.  Uzun vadeyi hesaplamadığına eminim. Bunu da anlatayım.

Kılıçdaroğlu aday olmadı çünkü Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini 80 Milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi kendiside biliyor. Hem Cumhurbaşkanı hem de Milletvekili adayı olunmadığı için aday olduğu halde Milletvekilliğinin de gideceğini hesaplayabilecek kadar da zeki bir insan. Dolayısıyla aday olmayarak hem Milletvekilliğini garantiye aldı hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettikten sonra CHP Genel Başkanlığı koltuğunda oturamayacağını bildiği için böyle bir tehlikeyi de ortadan kaldırmış oldu.

Peki neden Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanlığına aday gösterdi? Hem de kendisine karşı muhalefet ederek defaten CHP kurultaylarında karşısına çıkmışken?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar