İnternet medyası denetlenmeli mi?

Yeni medya araçları deyince aklımıza ilk olarak radyo ve televizyon devrimi gelir. Radyo ve televizyon, kitleleri etkisi altına alabilse de etkileşime katılımcı olma fırsatı vermiyordu. Tek taraflı etkileşimin doğal sonucu...

Yeni medya araçları deyince aklımıza ilk olarak radyo ve televizyon devrimi gelir. Radyo ve televizyon, kitleleri etkisi altına alabilse de etkileşime katılımcı olma fırsatı vermiyordu. Tek taraflı etkileşimin doğal sonucu olarak dinleyici ya da izleyici kitle kendine sunulanı almakla yetinmek zorundaydı.

Siyasal hayatta ise radyonun yerini televizyonun alması medyada yeni bir dönemin başladığının en önemli işaretiydi. Televizyon programları vasıtası ile fikirlerini milyonlara ulaştırma fırsatı bulan siyasiler, beden dilini de etkili bir şekilde kullanarak kitleleri etkileyebiliyor, harekete geçirebiliyorlardı. Seçimlerde televizyonlardan halka seslenmek artık seçim kampanyalarının vazgeçilmez bir öğesi olmuştu. Fakat etkileşim yine tek taraflıydı.

***

Sosyal medyanın ortaya çıkması ve yaygın olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte bambaşka bir döneme geçilmiş oldu. Çünkü artık ekranın diğer tarafındakiler sadece seyirci değil, bilakis etkileşimin birer parçasıydılar.

İnsanlar artık fikirleri, hayat tarzları ve görsellikleri ile kendilerini ifade edebilecekleri ve milyonların dikkatini çekmeyi başarabilecekleri bir mecraya kavuşmuşlardı. Sosyal medya profilleri artık bireyler kendilerini diğer insanlara anlatabilecekleri ve kitleleri harekete geçirebilecekleri platformlara dönüşmüşlerdi.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar