İç Savaştan İç Barışa

'' Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;  Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez. ''            Devlet ve millet olarak çok keskin bir virajı, çok az bir zaman dilimi...

'' Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; 
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez. ''

            Devlet ve millet olarak çok keskin bir virajı, çok az bir zaman dilimi içerisinde, çok hızlı bir şekilde ve Cenabı Hakk'ın inayeti ile kazaya belaya uğramadan döndük. Milletin iradesine ve devletin kendisine yapılan darbe kalkışması milletimizin her ferdinin büyük azmi, gayreti ve feraseti sayesinde başarıya ulaşamadan püskürtüldü. Çok kritik bir eşik hamdolsun ki hazarsız geçildi.

            Şayet Allah korusun bu kalkışma başarılı olsaydı olayları dışarıdan kurgulayan batılı devletlerin eli kanlı piyonları Türkiye'yi kanlı bir iç savaşa sürükleyeceklerdi. Bereket versin ki yüce Rabbimiz dış güçlere ve onların piyonları olan içimizde ki ruhunu şeytana satmış vatan hainlerine fırsat vermedi. Bu alçak plan hayata geçirilemediyse bu kuşkusuz Rabbimizin tevfik ve inayeti ile yüce milletimize bahşetmiş olduğu yüksek imanın kuvveti, cesareti ve feraseti ile oldu.

            Ülkede ki vatandaşlarımızı bir birlerine karşı kışkırtarak, doğu da ki Kürt sorunu çözüm aşamasına gelmişken bunu kaşıyarak ülkemizin yeniden cihan devleti olma yolunda attığı adımları akamete uğratmak isteyenler 15 Temmuz gecesi halkın demir yumruğunu enselerinde hissettiler.

            Milletimiz iç savaş çıkarmak isteyen hainlere en güzel cevabı önce 15 Temmuz gecesi hep birlikte demir bir yumruk olup hainlerin tepesine inerek, sonrasında ise geçtiğimiz pazar günü Yenikapı da hiç bir parti taasubu olmadan, din, dil, etnik köken ayrımı olmadan siyasi ve Dünya görüşü her ne olursa olsun bir araya gelerek gösterdiler. Halkımız Cumhurbaşkanını, Başbakanını, Meclis Başkanını, Genel Kurmay Başkanı ve muhalefet parti liderlerini bağırlarına basarak ve beş milyonu aşkın kişi İstanbul da, Türkiye'nin 81 ilinde alanları doldurarak bütün batılı devletlerin iç savaş çıkarma girişimlerine İç Barışı ve iç huzuru temin etmek suretiyle gerekli cevabı verdi.

 Böyle bir birlik ve beraberlik hiç bir batı ülkesine nasip olmadı ve olmayacaktır. Çünkü bu millet kadar vatan ne demektir, bayrak ne demektir, ezan ne demektir bilen bir millet yer yüzüne gelmemiştir ve gelmeyecektir!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.588 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar