Gençlerin evlilik sorunu

Toplumun temel yapı taşı ailedir. Bir milletin var olabilmesi, mevcudiyetini devam ettirebilmesi için ailelere ihtiyaç duyar. Aile olmadan bir milletten söz edilmesi mümkün değildir. Çünkü milletleri var eden insanlardır. Aile...

Toplumun temel yapı taşı ailedir. Bir milletin var olabilmesi, mevcudiyetini devam ettirebilmesi için ailelere ihtiyaç duyar. Aile olmadan bir milletten söz edilmesi mümkün değildir. Çünkü milletleri var eden insanlardır. Aile olmadan insanlığın devam etmesi de söz konusu olamayacağından dolayı, aile son derece önemlidir.

Her insan iyi bir aile kurmak ister. İlk insan Hz. Adem den itibaren bu böyledir. Ahir zamanında etkisi ile aile kavramının içinin yavaş yavaş boşalmaya başladığını ve ailenin yerini bireyselliğin aldığını büyük bir üzüntü ile görüyoruz.

***

Özellikle evlenme yaşı ortalamasının hızla yükseldiğini görmekteyiz. Şüphesiz bunun birçok sebebi var. Fakat bu sebeplerden en önemlisinin ekonomik nedenlerin olduğu su götürmez bir gerçek. Ekonomik nedenlerden dolayı bir çok gencimizin evlenemediğini yani aile kuramadığını görüyoruz. Bireysel yaşamcılığın ön plana çıktığı modern dünya da bir de ekonomik sebeplerin tetiklemesi ile gençlerimiz ne yazık ki evlenmekte zorluklar yaşıyorlar.

Evlilik dışı ilişkiler yaşamanın son derece kolaylaştığı zaman dilimi içerisinde evlenmek için gereken maddi imkânların daralması bunun en büyük müsebbibi şüphesiz. Evlilik çağı geldiği halde evlenemeyen gençlerimizin yanlış yollara tevessül etmeleri kaçınılmaz hale geliyor. Evet ortada bir sorun var. Bu sorun hem gençlerimizin evlenirken koydukları yüksek kriterler ve beklentiler hem de evlenip yuva kurmanın maddi zorlukları.

Bu sorun sadece bireysel olarak gençlerimizin değil, tüm toplumun ortak problemi. Bu konuya bütüncül bir yaklaşımla yaklaşmak zorundayız. Çünkü zamanında kurulmayan aileler hem toplumun ahlakının bozulmasına sebebiyet veriyor hem de gençlerimiz arasında aile kavramın bayağılaşmasına sebebiyet veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar