Göze göz, Dişe diş!

Yıllardır Amerika'nın işine gelmeyen durumlarda sudan sebeplerle çeşitli bahaneler üreterek Orta Doğu ülkelerine yaptırımda bulunduğuna şahit olduk. Afganistan'a fiziki müdahale, İran'a ambargo, Irak'a fiziki...

Yıllardır Amerika'nın işine gelmeyen durumlarda sudan sebeplerle çeşitli bahaneler üreterek Orta Doğu ülkelerine yaptırımda bulunduğuna şahit olduk. Afganistan'a fiziki müdahale, İran'a ambargo, Irak'a fiziki müdahale, birçok ülke de meydana gelen darbeler ve daha niceleri… Amerika kurduğu emperyalist ve kapitalist çarkın tıkır tıkır işlemesi için hiçbir masraftan ve hiçbir çabadan kaçınmadı. Bunun tabii neticesi olarak da Orta Doğu coğrafyasında terör, kan ve göz yaşı dinmedi.

Ülkemiz de zaman zaman Amerika' nın ambargolarına maruz kaldı. Örneğin Kıbrıs Barış Harekatı ile birlikte gelen ambargo bunun en somut örneklerinden bir tanesidir. Oysa Kıbrıs meselesinde ne kadar haklı olduğumuzu, Barış Harekatının yıllarca gecikmesi nedeniyle Kıbrıs Türklerinin maruz kaldığı zulüm ve soykırımları en az bizim kadar Amerika ve batılı diğer devletlerde son derece iyi biliyorlardı. Fakat yinede Amerika'nın istemediği bir şeyi yapmanın bir bedeli olmalıydı ve o bedel ambargo olarak bize ödetilmeye çalışıldı.

***

15 Temmuz Hain darbe girişiminin Amerika'nın besleyip büyüttüğü sonrasında himayesine aldığı Fetö örgütü tarafından gerçekleştirildiğini tüm Dünya gibi bu örgütün elebaşını ülkesinde besleyen Amerika da son derece iyi biliyor elbette. Sonuçta bu yapıyı besleyen, büyüten ve himaye eden Amerika.

Fakat Amerika Türkiye'ye büyük zararlar veren bu haini Türkiye'ye iade etmiyor. Sebebi ise her ne kadar diplomatik olarak dillendirilemese de bu örgütün yapmış olduğu tüm hain planların, devleti zor bırakmak için giriştiği tüm terör eylemlerinin ve en nihayetinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasında Amerika'nın bizzat bulunması; fiili ve maddi olarak destek vermesidir.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar