Genç yönetici okulu

Toplumların ayakta kalabilmelerinin en önemli unsurlarından biri yetişmiş insan kaynağıdır şüphesiz. Geleceğe umutla bakabilmek, ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda insan yetiştirmek ülkemize karşı en...

Toplumların ayakta kalabilmelerinin en önemli unsurlarından biri yetişmiş insan kaynağıdır şüphesiz. Geleceğe umutla bakabilmek, ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda insan yetiştirmek ülkemize karşı en önemli görevlerimizden bir tanesidir. Kalkınmanın sürdürülebilir olması için geriden gelen kuşakların devraldıkları görevleri daha ileriye götürebilecek kapasitede olmaları gerekir. Büyüklerimiz "kendi yerine kendisinden daha iyi birini yetiştirmeyen haindir" diyerek insan yetiştirmenin önemine işaret etmişlerdir.

Sivil toplum kuruluşlarımız bu konuda üzerine düşeni yapmalılar. Özellikle gençlik kuruluşları kilit önem arz eden liyakatli gençleri yetiştirme noktasında çalışmalar yaparlarsa ülkemize en güzel şekilde hizmet etmiş olurlar. Bizim her alanda devraldığı bayrağı en yükseğe çıkarabilecek şekilde donanımlı, milli ve manevi değerlere haiz gençlere ihtiyacımız var.

***

Türkiye Gençlik Vakfı ( TÜGVA ) bahsettiğimiz konuda ki eksikleri tespit ederek çalışmalara başlamıştı. İstanbul Çalışan Gençlik Koordinatörlüğü tarafından hayata geçirilen "Genç Yönetici Okulu" projesinin ilk döneminde dersler sona erdi. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle ilk mezunlara sertifikaları teslim edilecek.

Peki, Genç Yönetici Okulu nasıl geçti? Diğer kuruluşlara örnek olması bakımından ve daha fazla gence ulaşabilmesi için projenin detaylarını paylaşmak istiyorum.

Genç Yönetici Okulu geleceğin gençlerini milli ve manevi değerlere haiz, adil, maddi ve manevi kalkınmanın önemini benimsemiş ve iş hayatının rekabetçi koşullarına karşı koyabilecek şekilde yetiştirmeyi amaç edinen Türkiye Gençlik Vakfı Çalışan Gençlik Koordinatörlüğü tarafından geliştirilen ve hizmete sunulan bir proje.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar