Yunanistan ve AB ile uzlaşma ekonomiye nefes aldırabilir

Hemen tekrarlayalım: Yunanistan ve Avrupa Birliği (AB) ile diplomatik uzlaşma yoluyla yumuşama ekonomiyi düzeltmez, orada başka ağır sorunlar mevcut, ama eğer düzeltici adımlara niyet varsa nefes aldırır.

Hemen tekrarlayalım: Yunanistan ve Avrupa Birliği (AB) ile diplomatik uzlaşma yoluyla yumuşama ekonomiyi düzeltmez, orada başka ağır sorunlar mevcut, ama eğer düzeltici adımlara niyet varsa nefes aldırır. Neticede dolar 7,7 avro 9 lira sınırına dayanmış durumda. ABD Büyükelçisi David Satterfield’ın Covid ortamında “Borçlarınızı ödemezseniz şirketler ilaç göndermeyi kesebilir” uyarısında bulunduğu bir durumdayız. Bu ortamda Türkiye’nin durumunun tartışılacağı AB Zirvesinin 24-25 Eylül’den 1-2 Ekim tarihine ertelenmesi Ankara’nın önünde -iyi kullanılabilirse- eşine az rastlanır bir diplomasi fırsatı çıkarmış bulunuyor.

Nitekim son birkaç gündür yoğun bir diplomatik trafiğe tanık oluyoruz.

Bu yoğun diplomatik trafik, Türkiye’nin Kıbrıs’ın güneyinde savaş gemileri refakatinde süren Oruç Reis arama faaliyeti üzerine Navtex duyurusunun süresini 12 Eylül’de yeniden uzatmayarak Antalya limanına dönmesi ardından mümkün oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 399 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 280 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar