YPG’ye ABD paraşütçü eğitimi, Rusya’dan koruma

Lafı uzatmayalım, Türkiye YPG’yi PKK’nın Suriye uzantısı olarak terörist sayıyor, hem ABD’den hem de Rusya’dan onunla ilişkileri kesmesini istiyor.Daha önce zaten PKK ile diyalog vardı, YPG’nin askeri kolu...

Lafı uzatmayalım, Türkiye YPG’yi PKK’nın Suriye uzantısı olarak terörist sayıyor, hem ABD’den hem de Rusya’dan onunla ilişkileri kesmesini istiyor.
Daha önce zaten PKK ile diyalog vardı, YPG’nin askeri kolu olduğu PYD lideri Ankara’da kırmızı halıyla karşılanıyordu filan ama 2015’ten itibaren Türkiye’nin siyaseti, IŞİD’in engellenmesi ile eşit düzeyde YPG’nin de engellenmesi oldu.

Sonuç mu?

YPG hem Türkiye’nin NATO müttefiki ABD, hem de onun desteği olmadan Fırat Kalkanı harekâtını gerçekleştirmesinin çok zor olacağı Rusya YPG’ye tam koruma veriyor.

Bunu her iki ülkenin Suriye’deki özel kuvvetleri de kollarında YPG’nin sarı zemin üzerine kızıl yıldızlı amblemini takarak gösteriyorlar.

Verilen mesaj açık: YPG’yi vurmak gibi bir niyetin varsa, bizim askerimizi de vurma riskini göze alırsın.

Yani hem ABD Başkanı Donald Trump, hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, askerlerin YPG’ye dokunmasın mesajı veriyor.

Dahası, adeta yaraya tuz basar gibi, tam da Rus askerlerinin kollarında YPG armalarıyla Nevruz kutlamalarına katılma fotoğraflarının basına verildiği ve Rus bölgesinden açılan keskin nişancı ateşiyle Türkiye topraklarında bir askerin şehit edildiği 22 Mart günü, ABD’den bir açıklama geldi:

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Rakka yakınlarındaki IŞİD mevzilerinin gerisine, Tabka barajını almak üzere bir hava indirme operasyonu yapmışlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar