Üç zor hafta, ama gerekli: kurallara uyalım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs salgınına karşı 18 Mart günü ilan ettiği yeni önlemler paketinin ekonomiye 100 milyar liralık destek öngören kısmını iktisatçılar inceleyecek nasıl olsa, YetkinReport’ta da ayrıntılı tahliller yayınlanacak.

Benim ekonomi paketinde ilk aşamada en çok dikkat ettiğim iki konu oldu. Birincisi, Erdoğan’ın kolaylıklardan yararlanmak isteyen şirketlerin işten insan çıkarmamasını önkoşul olarak söylemesi. Bunu söylerken de “Anlaşıyoruz değil mi?” diyerek TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun oturduğu yöne doğru baktı. Hisarcıklıoğlu da “Anlaşamasak ne yapacağız ki?” dercesine acı acı gülümsedi. Çoğu işveren bu süreçte işten çıkarmaların kolaylaştırılmasından yanaydı. Umarım bu önkoşul titizlikle ve yandaş olsun olmasın her şirket için uygulanır, dünyayı saran bu felaketin faturası çalışanlara ödetilmemiş olur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar