Tokyo Olimpiyatları koronaya rağmen iptal edilmiyor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı Uğur Erdener, 24 Temmuz-9 Auğstos 2020 tarihlerinde yapılması planlanan Tokyo Olimpiyatları’nı koronavirüs Covid-19 salgını nedeniyle ertelemeyi düşünmediklerini söyledi.

YetkinReport’un sorularını yanıtlayan Erdener, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Japon yetkililer, ülkelerin federasyonları ile toplantılar ve ayrıca olimpiyat oyunlarına sponsor olan ve yayın haklarını satın alan şirket yetkililerinin fikri alınması sonucunda “hemen bir erteleme kararı verilmesine gerek durulmadığını” söyledi. Aynı zamanda IOC’nin Tıp ve Bilim Komisyonu başkanlığını da yürüten Erdener, kendileri için sporcuların ve toplumun sağlığı konusunun birincil önem taşıdığını, ancak Olimpiyatların başlamasına daha dört ay olduğunu söyledi.
Japonya Başbakanı Şinzo Abe, 16 Mart’ta yaptığı açıklamada, diğer G-7 liderleriyle (ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada) konuştuğunu ve hiçbirinin iptal konusunu gündeme getirmediğini, Olimpiyatların yapılması konusunda kendisine destek verdiğini söylemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar