Soylu neden istifa etti, Erdoğan neden reddetti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 Nisan saat 24.00’te koronavirüs salgınının yayılmasını yavaşlatma gerekçesiyle başlayan sokağa çıkma yasağının 12 Nisan saat 24.00’da biteceğini ilan ettikten dakikalar sonra, 12 Nisan saat 22.00 sularında görevinden istifa ettiğini Twitter hesabından duyurdu.

Soylu’nun yazılı istifa açıklamasında AK Parti iktidarlarında alışılmadık ölçüde özeleştiri yaptığı ve Cuma gecesi sokağa çıkma yasağı ardından yaşanan kargaşanın bütün sorumluluğunu üstüne aldığı görüldü.
Soylu açıklamasında, “Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.
Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı” dedi.
Soylu’nun “Cumhurbaşkanım beni bağışlasın” ifadesi de ilginçti. Cuma gecesi yurt çapında tepki toplayan görüntülerin yanı sıra, Soylu’nun 12 Nisan’da Hürriyet gazetesinde yayınlanan demecinde “Öngöremedim” özeleştirisini yapması, bütün eleştirileri kabul ettiğini ve talimatı verenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu söylemesinin Erdoğan’ı kızdırdığı anlaşılıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum