Sırrı Süreya, Mesud Barzani ve referandum valsi

Bazen neyin, nerede, nasıl yapıldığı kadar, belki onlardan çok ne zaman yapıldığı önem kazanabilir.İsmail Küçükkaya meslektaşımız dün, 31 Mart’ta Fox TV’de HDP milletvekili...

Bazen neyin, nerede, nasıl yapıldığı kadar, belki onlardan çok ne zaman yapıldığı önem kazanabilir.
İsmail Küçükkaya meslektaşımız dün, 31 Mart’ta Fox TV’de HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile önemli ve zamanlı bir mülakat yaptı.
Önder bu mülakatta, kendisi ve Pervin Buldan’ın 3 Nisan Pazartesi günü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir görüşme yapacaklarını duyurdu. Görüşmenin konusunu da HDP eş-başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekili Abdullah Zeydan’ın hapishane koşullarını protesto amacıyla başlatacaklarını duyurdukları açlık grevi olarak açıkladı.
Bu görüşme uzun bir aradan sonra AK Parti hükümeti ile HDP arasında kamuoyuna açıklanmış ilk temas olacak.
Bu bir…
İkincisi, Önder Küçükkaya’nın “PKK bağlantıları yok mu?” sorusu üzerine, kendine has üslubu ile “Yok” dedi, “PKK ile en büyük bağlantısı olan benim. Yüzün üzerinde toplantı yaptım.”
Önder 2012-2015 arasında AK Parti hükümetleriyle PKK arasında kurulan dolaylı diyalogda en kilit roldeki isimlerden biriydi. Uçak korkusu olduğu için çoğu zaman İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüştükten ve devlet yetkilileriyle temas kurduktan sonra binlerce kilometre yolu, çoğu zaman kendi aracını kullanarak Kandil Dağlarındaki PKK şeflerine gider, sonra geri gelir mesaj trafiğini sürdürürdü.
Pervin Buldan da İmralı’ya sık giden heyet üyeleri arasındaydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 399 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 280 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar