Referandumun en ağır hatası olur

Kemal Kılıçdaroğlu 24 yıl önce 24 Ocak’ta öldürülen gazeteci Uğur Mumcu’nun ailesiyle birlikte anma törenine katılmış, aracına binmek üzereydi.Bir gazeteci Numan Kurtulmuş’u sorunca durdu, geri...

Kemal Kılıçdaroğlu 24 yıl önce 24 Ocak’ta öldürülen gazeteci Uğur Mumcu’nun ailesiyle birlikte anma törenine katılmış, aracına binmek üzereydi.
Bir gazeteci Numan Kurtulmuş’u sorunca durdu, geri döndü ve sert bir cevap verdi.
Gazeteci, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un sabah saatlerinde Anadolu Ajansı yayın kuruluyla yaptığı ve haber kanallarınca canlı yayınlanan mülakatındaki sözleri soruyordu.
Kurtulmuş’un, Kılıçdaroğlu’nun tepki verdiği sözleri şöyleydi:
- “Bundan sonra da suikastlar, canlı bombalar, vesaireler bunlar devam edebilir. (..) Şimdi referandum sürecinin, onlar için ayrı bir motivasyon unsuru olduğu kanaatindeyim. 'Aman şu referandumda evet çıkmasın' diye terör örgütlerini de kullanarak Türkiye'de bir korku atmosferi oluşturabilirler, halkı canından bezdirecek bir noktaya getirebilirler.
- “Bununla ilgili her türlü tedbirlerimizi alıyoruz. Allah'ın izniyle referandumda büyük oranda 'evet' çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler. Bu motivasyonlarını da kaybederler."
"Bu, 'Şu anda terörü biz destekliyoruz'un itirafıdır” diye başladı Kılıçdaroğlu ve devam etti:
- “Yani ‘Sürekli terörü besliyoruz, terör örgütlerine göz yumuyoruz. İnsanlar ölüyor, insanlar katlediliyor. Eğer bizi seçerseniz, başkanlık rejimini, tek adam rejimini getirirseniz terör bitecek' anlamına geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar