Ne reform atılımı ama? Yoksa yine mutfakta biri mi var?

Erdoğan bir yandan reformdan kopmadık sözüyle reform ihtiyacındayız sözü arasındaki çelişkiyi “ortaya çıkan yeni şartlarla” açıklıyor. Oysa birincisi salgın sadece Türkiye’yi değil, bütün dünyayı etkiledi.

Tek parti iktidarı döneminde, 1944’te Ankara Valisi Nevzat Tandoğan’a atfedilen sözdür: “Milliyetçilik lâzımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz.” Benzetmek gibi olmasın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 17 Kasım konuşmasını dinlerken Tandoğan aklıma geldi. Hayır kovid önlemleri nedeniyle değil, reform konusunda söyledikleri nedeniyle. Erdoğan adeta “Muhalefet lazımsa, onu da biz yaparız, muhalefet partilerine ne?” diyor gibiydi.

Nitekim konuşmasında bunu neredeyse apaçık söyledi de: “Zihniyet olarak tek parti devri faşizminden bir adım öteye geçememiş olanlar, bizim değişim ve reform başarılarımızın ürünü olan sonuçları dahi tabu hâline getirmeye çalışıyor”.

Erdoğan CHP’ye “Size ne oluyor, eleştirilecek bir şey varsa, onu da ben eleştiririm” demek istiyor.

Erdoğan AK Parti’nin 18 yıllık iktidarında “reform gündeminden hiç kopmadığını” söyledi aynı konuşmada. O zaman ekonomi, siyaset ve hukukta reform adımları atma ihtiyacı nereden çıktı, eğer AK Parti reform gündeminden hiç kopmadıysa. Seçim mi yapıldı? Yönetim mi değişti? Sadece Covid-19 etkisi mi? Tabii ki değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 399 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar