Muhalefet hapis, şirketler kayyum tehdidi altında olursa…

Adalet Bakanlığı 15 Haziran'da iki muhalefet lideri hakkındaki 11 dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP eş-başkanı Selahattin...

Adalet Bakanlığı 15 Haziran'da iki muhalefet lideri hakkındaki 11 dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP eş-başkanı Selahattin Demirtaş aleyhine toplam 11 dosya…

Belli ki devamı gelecek, toplam 787 dosya var 148 vekil aleyhine.

Aynı gün HDP’nin diğer eş-başkanı Figen Yüksakdağ’ın evine dayandı İstanbul polisi. Hayır dokunulmazlık dosyasıyla ilgili değildi, hayır Yüksekdağ evde yoktu, eşi vardı, ama polis milletvekilinin evinde aramayı yaptı.

Yüksekdağ’un “haydutluk” Dün bu aramanın terörle mücadele operasyonu çerçevesinde yapıldığı açıklandı polis tarafından, aradıkları kişiye ait pasaport bulmuşlardı, orada barındığının kanıtıydı bu, mahkeme kararı sonradan da gelebilirdi.

Terör can yakıyor ve terörle mücadele denildiği zaman sorgu sualin kesilmesi isteniyor.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasında da aynı şey olmadı mı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP’li vekillerin PKK’lı teröristlere yardım ettikleri iddiasıyla yargılanmaları gerektiğini söylemesiyle başlamadı mı süreç?

Peki, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş aleyhine savcılığa verilen dosyalar terörle bağlantılı mı?

Hayır, değil. “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Devletin, Meclis’in, hükümetin, yargının manevi kişiliğini aşağılama” suçlamaları üzerine dosyalar.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması artık dünyanın dilinde; Avrupa Konseyi bile siyasi eleştiri ve hicivin hakaret sayılmaması gerektiğini söyledi geçenlerde; açılan davaların çoğu da zaten gazetecilere ve siyasilere karşı.

AK Parti Erdoğan’ın arzusunu emir sayıp Meclis’e getirdiğinde, Kılıçdaroğlu hem “PKK ile birlikte göstermeye kalkmasınlar” diye, hem de “Hapse atmazsan namertsin” meydan okumasıyla “Evet” oyu vereceğini ilan etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar