Meclis açılırken Ankara’dan siyasi ve ekonomik görünüm

Korona Covid-19 virüsü salgını nedeniyle iki aydan fazladır uygulanan kısıtlamaların büyük kısmı 1 Haziran itibarıyla kaldırıldı. TBMM de iki aya yakın aradan sonra 2 Haziran’da yeniden açılıyor.

Muhtemelen Temmuz sonuna kadar, yani iki ay kadar bir süre de açık kalacak Meclis. Ortada temel bir soru var. Bu süre içinde Meclis’e Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilecek yasa teklifleri ekonominin toparlanması ve siyasetin demokratikleşmesi amaçlı mı olacak, yoksa AK Parti-MHP ittifakının iktidarını pekiştirilmesi amaçlı mı?
Meclis’in ara verdiği iki ay boyunca, ağırlıkla iktidar yanlısı medya tarafından verilen haberlerle toplum önümüzdeki iki ay boyunca nelerle karşılaşacağına siyasi psikoloji olarak hazırlandı. Dolayısıyla örneğin Cumhurbaşkanlığının Baroların seçim usullerine müdahale edilmesi yasa teklifini Meclis’e ilk sırada göndermesine geniş toplum kesimleri pek şaşırmayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 403 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.591 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar