Kritik gün 13 Ocak Cuma

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün A-Haber’de başkanlık anayasasının 340 üzeri oyla geçeceğine inandığını söyledi.Yani MHP desteğini da arkasına almış AK Parti bakımından çekinilecek...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün A-Haber’de başkanlık anayasasının 340 üzeri oyla geçeceğine inandığını söyledi.
Yani MHP desteğini da arkasına almış AK Parti bakımından çekinilecek bir şey yok, başkanlık sistemi çantada keklik, öyle mi?
Peki, o zaman Anayasa’nın 175’inci maddesi orada dururken Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın bizden nasıl olsa diyerek o oyunu göstere göstere atma şenlikleri neden?
AK Parti milletvekillerinin, hatta MHP milletvekillerinin kime neyi kanıtlaması gerekiyor?
MHP’li Celal Adan’ı yıllardır tanırım ve AK Partili Ayşenur Bahçekapılı’ya atmadığı oy pusulalarını gösterirken görüntülerini izlerken benim içim acıdı.
Peki, ya bunu görüntülemek isteyen CHP’lilere gösterilen tepkiler? Madem çekinilecek bir şey yapılmıyor, görüntülenmesinden de rahatsızlık duyulması neden?
Yoksa bütün o başkanlık sistemine geçiş şenliği görüntülerinin altında bir tür, “kan tükürüp kızılcık şerbeti içtim deme” ruh hali mi var?
Başbakan Binali Yıldırım 10 Ocak akşamı, ilk maddenin oylanmasından önce Meclis’in muhalefet kulisine sürpriz bir giriş yaptı.
Doğruca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına gitti, çay sohbetine.
Kılıçdaroğlu, “Çekin taslağı, her şeyi konuşuruz” filan diyor, Özgür Özel söze giriyor, 2019’daki seçime kadar Yıldırım’ı başbakan görmek istediklerini söylüyor, Yıldırım Özel’e takılıyor, izlemişsinizdir ekranlarda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar