Kovit öldürüyor, yeterli aşı yok ve diğer sahte müjdeler

Resmi rakamlara göre 16 Aralık itibarıyla Türkiye’de kovit salgınından ölenlerin sayısı 17 bini geçti. Yani 17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminde ölenlerin sayısına ulaştı. Bu gidişle geçecek.

Resmi rakamlara göre 16 Aralık itibarıyla Türkiye’de kovit salgınından ölenlerin sayısı 17 bini geçti. Yani 17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminde ölenlerin sayısına ulaştı. Bu gidişle geçecek. Bu de resmi rakamlar ve artık kimsenin inanacak takati kalmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yeterli aşı alınamadığı itirafı da aynı gün geldi. Haftalık Gazete’de yer alan bir tahlile göre, dünya çapında aşısız kalmanın iki nedeni var: para bulunamaması ya da geç kalınması. Her iki durumda da sorumluluk hükümetin. Hastalık ve ölüm rakamlarını gizlemekte kullanılan çaba aşı tedarikinde kullanılsaydı belki şimdi hem aşı sorunu yaşamayacak hem de dünyada yalancı durumuna düşmeyecektik.

Düşünsenize bir günde hastalık sayımızın meğer o güne dek açıklananın 3 katı olduğunu görmüştük daha on gün kadar önce. Benzeri bir sıçrama ölüm rakamlarında yaşanabilir. Gazete Pencere, Türkiye’nin koronavirüs Covid-19 vaka sayısında dünyada 6’ıncı sırada olmasına rağmen ölümlerde 19’uncu sırada görünmesindeki çelişkiye dikkat çekmiş, “Türkiye’nin koviti iyi huylu mu?” diye sormuş.

Sahte müjdeler, mesela Merkez
Kendisini kendi başarı hikayesine öylesine inandırmış bir yönetim savrukluğu içindeyiz ki, bizim asli tedarikçi saydığımız Çin, Almanya’dan 100 milyon doz aşı talebinde bulundu. Kaldı ki 50 milyon doz aşının Türkiye’de kime ne kadar yeteceği de tartışmalı. Sağlık Bakanı ise AK Parti iktidarın VIP, çok önemli şahıs saydığı kişilere kamuoyuna duyurmadan daha nitelikli aşı yapıldığı yönünde CHP’li Murat Emir’in dile getirdiği iddiaları yalanlamadı bile; isteyenin dışarıdan aşı bulmuş olabileceğini söylemekle yetindi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar